Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασυγκράτητος ο Ζάεφ: Έβαλε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και μιλά για «μακεδονικό στρατό»

Ασυγκράτητος ο Ζάεφ: Έβαλε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και μιλά για «μακεδονικό στρατό»

Ο Ζάεφ, μιλώντας σε στρατιώτες του, φαίνεται πως θεωρεί δεδομένη την είσοδο της χώρας του στη Συμμαχία

Μπορεί ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ΑΝΕΛ να επιμένουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ισχύει προτού κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, στη γειτονική χώρα ωστόσο, το όνομα «Μακεδονία» και μάλιστα χωρίς το συνοδευτικό «Βόρεια» είναι πλέον συνηθισμένο.

Η εκστρατεία υπέρ του «ναι» στη συμφωνία ξεκίνησε άτυπα από τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος ωστόσο «ξεχνά» να αναφέρει την ονομασία που είχε αποφασιστεί πριν από μερικές ημέρες.

Σε νέες δηλώσεις του την Τετάρτη σε ορκωμοσία στρατιωτών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, δήλωσε πως «το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Ζάεφ, λοιπόν, φαίνεται πως θεωρεί δεδομένη την είσοδο της χώρας του στη Συμμαχία, παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έστω και μία χώρα να αντιδράσει δεν θα μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί από την ελληνική βουλή σε δύο χρόνια, οπότε μέχρι τότε η «Βόρεια Μακεδονία» δεν ισχύει.

Τον διαψεύδει όμως ο κ. Ζάεφ ο οποίος έκανε λόγο και για «μακεδονικό στρατό».

Μεγάλη ευκαιρία

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας» είπε ο Ζάεφ.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Radmila Sekerinska, η πρόσκληση του ΝΑΤΟ που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, θα σημαίνει την αρχή μιας εποχής σταθερότητας και ασφάλειας στην χώρα μας.

«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ» τόνισε η Radmila Sekerinska, χρησιμοποιώντας… παρόμοιο λεξιλόγιο με τον Ζόραν Ζάεφ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024