Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς το παγωμένο νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας

Πώς το παγωμένο νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας

Σύμμαχος στο αδυνάτισμα και... την αντιμετώπιση της ζέστης.

Πιθανότατα έχετε διαβάσει παντού ότι πρέπει να πίνετε πολύ νερό όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Η αντικατάσταση των ποτών που περιέχουν ζάχαρη με νερό, είναι ένας τρόπος να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. Ακόμα, κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι το νερό γενικά μπορεί να περιορίσει τις θερμίδες που καταναλώνετε και να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

Πώς βοηθάει όμως το κρύο νερό στο αδυνάτισμα;

Μια μελέτη υποστηρίζει ότι το κρύο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες ημερησίως. Συγκεκριμένα, 50 περισσότερες θερμίδες ανά λίτρο κρύου νερού, δηλαδή περίπου 25 θερμίδες για ένα μικρό μπουκάλι. Το αποτέλεσμα προκύπτει κυρίως από τη διαδικασία που ακολουθεί το σώμα σας, το οποίο χρειάζεται να θερμάνει το παγωμένο νερό στο πεπτικό σας σύστημα ώστε να το μετατρέψει στη θερμοκρασία του σώματος.

Μια άλλη μελέτη που ακολούθησε, αμφισβήτησε τη διαφορά στις θερμίδες ανάμεσα στο κρύο νερό και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, εντοπίζοντας μικρότερη επίδραση: περίπου 5 θερμίδες ανά μπουκάλι με κρύο νερό.

Επομένως, αν προτιμάτε το κρύο νερό, συνεχίστε να το καταναλώνετε. Λίγοι άνθρωποι βρίσκουν το νερό σε θερμοκρασία δωματίου ευχάριστο, με αποτέλεσμα να πίνουν λιγότερο.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής συστήνει στους αθλητές και τους ανθρώπους που γυμνάζονται να πίνουν δροσερό νερό, καθώς θα θέλουν να πιουν περισσότερο από αυτό.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024