Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδική κακοποίηση: 259.000 βίντεο και φωτογραφίες αφαιρέθηκαν από το Διαδίκτυο

Παιδική κακοποίηση: 259.000 βίντεο και φωτογραφίες αφαιρέθηκαν από το Διαδίκτυο

Τα θλιβερά πρωτεία στον κατάλογο των χωρών από όπου προερχόταν το υλικό κατέχουν η Αμερική και η Ολλανδία. Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ρωσία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την διασπορά υλικού παιδικής κακοποίησης μέσω Διαδικτύου: Κατά την διάρκεια του 2017 αφαιρέθηκαν από τον παγκόσμιο ιστό 259.000 εικόνες και βίντεο παιδικής κακοποίησης χάρη στην άμεση παρέμβαση 48 ανοιχτών Γραμμών Καταγγελιών που λειτουργούν σε 43 χώρες του κόσμου. Τα θλιβερά πρωτεία στον κατάλογο των χωρών από όπου προερχόταν το υλικό κατέχουν η Αμερική και η Ολλανδία. Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ρωσία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού INHOPE, ο οποίος έχει συμβάλει δυναμικά στην εξιχνίαση μεγάλων κυκλωμάτων παιδικής κακοποίησης με την βοήθεια διεθνών οργανισμών πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων όπως της Interpol και της Europol και σε συνεργασία με κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παράνομο υλικό εντοπίστηκε σε 70 χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη πρώτη στην μαύρη λίστα βρίσκεται η Ολλανδία με ποσοστό 51% και ακολουθούν η Γαλλία, η Σουηδία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 90% του υλικού παιδικής κακοποίησης εμπλέκονταν κορίτσια παιδικής ηλικίας ενώ το 62% των αναρτήσεων απομακρύνθηκε από το Διαδίκτυο σε διάστημα μικρότερο των 72 ωρών.

Στην Ελλάδα λειτουργεί η Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών Safeline η οποία δέχεται ανώνυμες καταγγελίες είτε μέσω της ειδικής φόρμας που περιέχεται στην ιστοσελίδα www.safeline.gr είτε μέσω email στην διεύθυνση report@safeline.gr είτε με SMS στον αριθμό 54260 αφού πρώτα ο καταγγέλλων πληκτρολογήσει την ένδειξη safeline.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024