Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θερινό σινεμά για όλους στο Ξέφωτο του Νιάρχος

Θερινό σινεμά για όλους στο Ξέφωτο του Νιάρχος

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park Your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη, συνεχίζεται και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Αυτόν τον μήνα, κλασικές αμερικάνικες κωμωδίες εναλλάσσονται με διαχρονικές ταινίες κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους.

Park your Cinema: Walk like a man

Το Park Your Cinema του Ιουλίου παρουσιάζει τρεις κλασικές κωμωδίες με επίκεντρο τους ρόλους ανδρών-γυναικών. Οι ήρωές τους ζουν την εμπειρία του να μεταμορφωθείς… στο αντίθετο φύλο και αντιλαμβάνονται πολλά για τους ρόλους που ακολουθούμε στις κοινωνίες μας. Η κωμωδία δίνει τις καλύτερες απαντήσεις ακόμη και στα πιο αιχμηρά κοινωνικά θέματα και το αξεπέραστο punchline από το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό θα συνεχίσει να αποστομώνει τους πάντες. Γιατί, όντως, «κανείς δεν είναι τέλειος»…

Στο Η νύφη ήταν αρσενική, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 21.00, ένας Γάλλος αξιωματικός των συμμαχικών δυνάμεων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναλαμβάνει την αποστολή έρευνας ενός κατασκευαστή φακών στα γερμανικά εδάφη. Θα έχει για παρτενέρ μια Αμερικανίδα συνάδελφό του, η οποία τον αντιπαθεί σφόδρα. Στην πορεία θα ερωτευτούν, αλλά ορισμένοι στρατιωτικοί κανονισμοί κινδυνεύουν να τους χωρίσουν για αυτό εκείνος πρέπει να κάνει μια λίγο ιδιαίτερη θυσία. Η συγκεκριμένη προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά.

Στο Μερικοί το προτιμούν καυτό, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 21.00, δύο μουσικοί που γίνονται μάρτυρες σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Μαφίας, υποχρεώνονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες, ώστε να μπουν σε περιοδεύουσα θηλυκή μπάντα της jazz.

Στο Τούτσι, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 21.00, ένας ηθοποιός με δύστροπο χαρακτήρα, αφού δεν βρίσκει δουλειά για μήνες στη Νέα Υόρκη, δοκιμάζει την τύχη του ως… γυναίκα. Θα βρει έναν ρολάκο σε τηλεοπτική σαπουνόπερα και θα αντιμετωπίσει πολλά αδιέξοδα όταν το κοινό λατρέψει την ηρωίδα που υποδύεται.

Park your Cinema Kids: Κατοικίδια, αυτός ο έρωτας!

Τέσσερις ταινίες με ελληνικoύς υποτίτλους

Τον Ιούλιο το Park Your Cinema Kids φέρνει στο ΚΠΙΣΝ μερικά από τα πιο διαχρονικά αξιολάτρευτα κατοικίδια ζωάκια του σινεμά που μας συντρόφευσαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Γάτες, σκυλάκια, πτηνά, μέχρι και τρωκτικά, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο πολύ αποζητάμε την παρουσία τους όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας και πως είναι αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς μας, ακόμη και όταν κάνουν τις πιο ζαβολιάρικες ανακατωσούρες.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 21.00 έρχονται Οι Αριστόγατες όπου όταν μια ιδιόρρυθμη πολυεκατομμυριούχος πεθαίνει στο Παρίσι, η διαθήκη της ανακηρύσσει σε μοναδικούς κληρονόμους τις Αριστόγατές της! Ο μπάτλερ της μακαρίτισσας όμως έχει άλλα σχέδια. Η έμπνευση για την ιστορία προέκυψε από αληθινό περιστατικό της δεκαετίας του 1910!

Στον Ρατατούη το Σάββατο 14 Ιουλίου, στις 21.00 ο νεαρός Ρεμί ονειρεύεται να γίνει μεγάλος και τρανός σεφ των Παρισίων, στα χνάρια του φημισμένου μετρ της γεύσης, Γκουστό, και θα τα καταφέρει με τη βοήθεια του πιο απρόβλεπτου συνεργάτη.

Στα 101 σκυλιά της Δαλματίας, το Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 21.00, η Κρουέλα Ντε Βιλ βάζει στο μάτι όλα τα κουτάβια Δαλματίας που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, με σκοπό να δημιουργήσει τη γούνα που πάντα ονειρευόταν! Ένα παιδικό βιβλίο του 1956 μετατρέπεται σε έναν από τους πιο θρυλικούς τίτλους της Disney για το είδος των ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Στο Μπάτε σκύλοι αλέστε, το Σάββατο 28 Ιουλίου, στις 21.00, θα μάθουμε πώς περνούν τις ώρες τους τα κατοικίδια ζώα των διαμερισμάτων του Μανχάταν, όταν τα αφεντικά τους φεύγουν το πρωί για τη δουλειά! Σε τι μπελάδες θα βρεθεί ο τετράποδος Μαξ, όταν αναγκαστεί να συγκατοικήσει με τον αδέσποτο Ντιουκ;

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024