Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Μουντιάλ η Ισπανία, στα προημιτελικά η Ρωσία

Εκτός Μουντιάλ η Ισπανία, στα προημιτελικά η Ρωσία

Οι Ίβηρες «λύγισαν» στα πέναλτι και επέτρεψαν στη διοργανώτρια να κάνει όνειρα τετράδας

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι οι Ρώσοι έκαναν τη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ αποκλείοντας την Ισπανία με 4-3, μετά το 1-1 της κανονικής διαρκείας.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί γρήγορα, η Ισπανία άνοιξε το σκορ μόλις στο 12′. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ασένσιο, ο Ράμος πίεσε την άμυνα όσο έπρεπε και ο Ιγκνάσιεβιτς άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στη συνέχεια οι Ίβηρες αντί να πιέσουν για ένα δεύτερο τέρμα, απέκτησαν ρόλο περισσότερο παθητικό. Η «φλύαρη» κατοχή τους δεν έφερε κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους Ρώσους να δείχνουν μεγαλύτερη θέληση για κάποιο τέρμα.

Στο 36′ ο Γκολόβιν έπιασε ένα σουτ από το όριο της περιοχής, ωστόσο η μπάλα δεν πήρε τα απαραίτητα φάλτσα και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πικέ έκανε χέρι εντός της περιοχής, με τον Κάιπερς να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι. Ο Τζιούμπα ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Θέλοντας να αποφύγουν μια δυσάρεστη έκπληξη οι παίκτες του Ιέρο μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Τα λεπτά κυλούσαν και οι αλλαγές των Ισπανών δεν έδειχναν να αποδίδουν.

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 35 λεπτά για να γίνει η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 85′ ο Ινιέστα έπιασε πολύ δυνατό βολέ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ακινφέεβ ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στις καθυστερήσεις ο Σμολόφ επιχείρησε ένα σουτ το οποίο δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο και συγκεκριμένα στο 109′ ο Ροδρίγο έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά, αλλά έπεσε πάνω στον «τοίχο» Ακινφέεβ. Ο Ρώσος τερματοφύλακας έκοψε καθοριστικά τον επιθετικό της Βαλένθια και κατάφερε να κρατήσει το 1-1 και να οδηγήσει την ομάδα του στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Ρώσοι έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και μετά τις άστοχες εκτελέσεις των Άσπας και Κόκε πέρασαν πανηγυρικά στα προημιτελικά.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: 40′ Πικέ – 54′ Κουτέποφ, 71′ Ζόμπνιν

Κόκκινες κάρτες: –

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70′ Καρβαχάλ), Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Κόκε, Μπούσκετς, Νταβίντ Σίλβα (67′ Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104′ Ροδρίγο), Ντιέγκο Κόστα (80′ Ιάγκο Άσπας)

Ρωσία (Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνάσιεβιτς, Κουντριάσοφ, Ζιρκόφ (46′ Γκράνατ), Σαμέντοφ (61′ Τσερίσεφ), Ζόμπνιν, Κουζγιάεφ (97′ Ερόκιν), Τζιούμπα (65′ Σμολόφ), Γκολοβίν

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024