Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φούσκωσε» το Ποτάμι, αντιδράσεις στελεχών για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ

«Φούσκωσε» το Ποτάμι, αντιδράσεις στελεχών για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού, με αντιδράσεις από στελέχη που διαφωνούν με την εισήγηση του Στ.Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ. Εντύπωση προκάλεσε κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού (ΜΕΣΥΑ), με αντιδράσεις από στελέχη που διαφωνούν με την εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής-ΚΙΝΑΛ.

Από την άλλη, αρκετοί είναι και οι βουλευτές του Ποταμιού που στηρίζουν την πρόταση του Στ.Θεοδωράκη, συμφωνώντας με την ιδέα του «αυτόνομου δυνατού Ποταμιού», προσηλωμένου στις αρχές και στις αξίες που πρέσβευε εξ’ αρχής χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Εντύπωση προκάλεσε κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου στο οποίο προτείνουν την παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια).

Ταυτόχρονα προτείνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία υλοποίησής τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, ενός χρόνου και τριών χρόνων, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, που θα τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι υποστηρίζουν την πρότασή του δεν επιθυμούν η συγκεκριμένη πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους.

Ποιοι υποστηρίζουν… να γυρίσει πίσω το Ποτάμι

Οι βουλευτές πάντως κάνοντας έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι, καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, «ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γ.Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ.Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O δε Σπ.Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα -εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής- που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

…και ποιοι διαφωνούν

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ‘όχι’, σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με ψηφοφορία και εν συνεχεία ο επικεφαλής του Ποταμιού θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα και τις αποφάσεις του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024