Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στις πορείες διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ένταση στις πορείες διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ στην Αθήνα υπήρξαν και τρεις προσαγωγές.

Στην Αθήνα η ένταση και τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν μετά τις 21:00,  ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια, ενώ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν και τρεις τραυματισμοί.

Χημικά κατά διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονταν για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονιας.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και γυάλινα μπουκάλια.

Έντονη κινητοποιήση της Αστυνομίας υπήρξε όταν αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαδήλωσης για τη Μακεδονία.

Οι αντιεξουσιαστές έδωσαν ραντεβού στο ίδιο σημείο όπου θα συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές, στο Άγαλμα Βενιζέλου και άρχισαν να συγκεντρώνονται περίπου μία ώρα πριν τη διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις και οι συγκρούσεις οι διοργανωτές της διαδήλωσης για το Μακεδονικό, οι ομάδες «Ελλάς – Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια», άλλαξαν το σημείο συγκέντρωσης, μετατοπίζοντας το στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως μεταδίδει το voria.gr.

«ΌΛΟΙ σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά ακριβώς από το Άγαλμα του Αριστοτέλη στις 7 ακριβώς. Δεν θα τους περάσει, οι αναρχικοί κάνανε κατάληψη την πλατεία στο άγαλμα Βενιζέλου. Όλοι παρόντες να μην λείψει κανείς δεν φοβόμαστε και δεν εκγαταλείπουμε τον αγώνα μας υπέρ της Μακεδονίας», αναφερόταν στη νέα ανακοίνωση των διοργανωτών.

Όντως ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Πλατεία Αριστοτέλους, κρατώντας ελληνικές σημαίες, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα για τη χώρα και την ορθοδοξία.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονιας.

Όταν διαδηλωτές δεν υπάκουσαν στις συστάσεις της Αστυνομίας να μην κινηθούν προς το Άγαλμα Βενιζέλου όπου βρίσκονταν αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024