Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ύποπτη φωτιά σε στρατόπεδο που προοριζόταν για κέντρο προσφύγων στη Σάμο

Ύποπτη φωτιά σε στρατόπεδο που προοριζόταν για κέντρο προσφύγων στη Σάμο

Το αίτημα του γγ Υποδοχής να παραχωρηθεί ο χώρος για να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Την προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου προγραμματίζεται λαϊκή συνέλευση στους Μυτιληνιούς

Πυρκαγιά ξέσπασε σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα σε κτίριο του κλειστού στρατοπέδου «Ανθυπολοχαγού Γ. Μοσχονά» στους Μυτιληνιούς της Σάμου.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και κατασβήστηκε άμεσα, έχοντας όμως προλάβει να κάψει στρατιωτικό υλικό όπως στρώματα, δίχτυα παραλλαγής κλπ.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο στους Μυτιληνιούς ζήτησε πρόσφατα εγγράφως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Ανδρέας Γκουγκούλης να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου διαρρυθμιζόμενο κατάλληλα να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής υπηκόων τρίτων χωρών, σε αντικατάσταση του καταργούμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

Μάλιστα, η δημοσιοποίηση της επιστολής του κ. Γκουγκούλη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ για την προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου το απόγευμα έχει ανακοινωθεί λαϊκή συνέλευση στους Μυτιληνιούς.

Εξάλλου, στην απαντητική του, στο σχετικό αίτημα, επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση για δημιουργία άλλου Κέντρου, καθώς δεν διασφαλίζεται η κατάργηση του υπάρχοντος με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ που θα εγκλωβίσει ακόμη περισσότερες χιλιάδες μεταναστών.

Σημειώνεται ότι ανάλογη με τη σημερινή φωτιά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλωθεί το 2015 όταν και πάλι είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για την υποδοχή υπηκόων τρίτων χωρών.

Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος διενεργεί προανάκριση για το σημερινό περιστατικό.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024