Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επενδύοντας στην… αποδόμηση μιας Ferrari 250 GTO

Επενδύοντας στην… αποδόμηση μιας Ferrari 250 GTO

Μια τεράστια συλλογή ανταλλακτικών ακριβοθώρητων τετράτροχων μιας αλλοτινής εποχής που εντοπίστηκε στη Βρετανία, περιελάμβανε και ένα πλήρες εξαιρετικά σπάνιο σετ ανταλλακτικών της 250 GT0 το οποίο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Coys μαζί με τα υπόλοιπα "ευρήματα" στις 30 Ιουνίου,

Ο οίκος δημοπρασιών Coys ανακάλυψε μια συλλογή σπάνιων ιταλικών supercar τετράτροχων σε αποσυντεθειμένη μορφή και στην οποία συμπεριλαμβάνεται ένα πλήρες kit ανταλλακτικών της Ferrari 250 GTO, η οποία θεωρείται και είναι ένα από τα υψηλότερης αξίας συλλεκτικά αυτοκίνητα του πλανήτη.

Η συλλογή κλασικών αυτοκινήτων υπό την μορφή ανταλλακτικών εντοπίστηκε σε τοποθεσία στη Βρετανία που παραμένει μυστική και φέρεται να ανήκε σε γνωστό συλλέκτη Ferrari ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια αρκετά χρόνια πριν. Ανακαλύφθηκε μόλις πριν τέσσερις εβδομάδες, κλειδωμένη σε εμπορευματοκιβώτια και πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 30 Ιουνίου στο Blenheim Palace στο Oxfordshire.

Σε ό,τι αφορά την αποδομημένη 250 GTO, το kit περιλαμβάνει, το σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι του αυτοκινήτου με αριθμό 4105GT, τον αυθεντικό V12 κινητήρα 128S, τμήματα του αμαξώματος, τροχούς, το σύστημα ψύξης, μέρη της ανάρτησης, των φρένων καθώς και διάφορα όργανα του πίνακα.

«Η 250 GTO είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον ποθητά ιστορικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Ένα από τα 36 αντίτυπά της πρόκειται να αλλάξει χέρια πολύ σύντομα σε τιμή που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια στερλίνες, εξ ου και το συγκεκριμένο kit θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ενός είδους λευκού καμβά για όσους επιθυμούν να κατασκευάσουν κάτι δικό τους με μέρη που έχει κατασκευάσει ο Enzo Ferrari, αποτελώντας ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό “πακέτο” για τους λάτρεις του είδους», ανέφερε ο Nick Wells εκτιμητής του οίκου Coys για το εύρημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την 250 GTO στην συλλογή υπάρχουν επίσης πολλά μέρη και ανταλλακτικά, για πλήθος ιστορικών αυτοκινήτων των Ferrari, Maserati αλλά και Abarth εκ των οποίων ορισμένα βρίσκονται ακόμα στα αρχικά τους ξύλινα κιβώτια από τη δεκαετία του ’60.

Ενδεικτικά, τα αυθεντικά ανταλλακτικά που ανακαλύφθηκαν ανήκουν σε αυτοκίνητα όπως η Ferrari 250 SWB, η 275, η Daytona Competizione, η F40, η 512 LM και η Maserati 250F.

Για την ακρίβεια, όπως περιγράφουν οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν έχουν προηγούμενο καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να εντοπίσει κανείς αχρησιμοποίητα ανταλλακτικά στην αρχική τους μορφή για θρυλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’60.

«Ευρήματα αυτής της σημασίας, ποσότητας και σπανιότητας με δεδομένη την σπανιότητα των αυτοκινήτων στα οποία ανήκουν δεν έχουν ξαναβρεθεί ποτέ σε τέτοια κλίμακα. Μιλάμε για αξία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο στερλίνες, ίσως και περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο», επεσήμανε o επικεφαλής του οίκου Coys, Chris Routledge.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024