Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη νίκη γοήτρου η Πολωνία, την πρόκριση η Ιαπωνία

Τη νίκη γοήτρου η Πολωνία, την πρόκριση η Ιαπωνία

Οι κίτρινες κάρτες έσωσαν την Ιαπωνία και της έδωσαν την πρόκριση στους «16» παρά την ήττα της από την Πολωνία

Παρά την ήττα τους με 1-0 από την Πολωνία οι Ιάπωνες κατάφεραν να προκριθούν λόγω… καρτών στη φάση των νοκ άουτ, όπου και θα αντιμετωπίσουν νικητή του 7ου ομίλου (Αγγλία ή Βέλγιο).

Οι Πολωνοί αν και γνώριζαν πως είχαν αποκλειστεί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 4′ ο Προζίτσκι μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά το γύρισμα του προς τον Λεβαντόφσκι έκοψε έγκαιρα ο Γιοσίντα.

Στο 21′ ο Κουρζάβα εκτέλεσε ένα κόρνερ για την Πολωνία, αλλά η κεφαλιά του Γκλικ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καβασίμα.

Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 32′ όταν ο Ιάπωνας τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του Γκροσίτσκι.

Οι Πολωνοί συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά την προωθημένη μπαλιά του Ζιελίνσκι προς τον Λεβαντόφσκι μπλόκαρε ο Καβασίμα.

Το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε τελικά από τον Μπέντναρεκ στο 59′ όταν από μπαλιά του Κουρζάβα ο Πολωνός αμυντικός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Μάλιστα η Πολωνία έφτασε μια ανάσα από το 2-0 στο 74′, αλλά το σουτ του Λεβαντόφσκι μετά τογύρισμα του Γκροσίτσκι πέρασε απελπιστικά άουτ.

Με την Κολομβία να έχει ανοίξει το σκορ στο άλλο παιχνίδι, οι Ιάπωνες προκρίνονταν με «καραμπόλα» στα νοκ άουτ. Έτσι αποφάσισαν να κλειστούν στην άμυνά τους και να προκριθούν στην επόμενη φάση με την βοήθεια των Κολομβιανών, όπως και τελικά έγινεινγρ.

Διαιτητής: Τζάννυ Σικάζοβε (Ζάμπια)

Κίτρινες κάρτες: 66′ Μακίνο

Κόκκινες κάρτες: –

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Σιμπασάκι, Γκοτόκου Σακάι, Οκαζάκι (47′ Οσάκο), Ουσάμι (65′ Ινούι), Μούτο (82′ Χασέμπε)

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπέντναρεκ, Γκλικ, Μπερεσίνσκι, Κουρζάβα (79′ Πέσκο), Κριζόβιακ, Γκοράλσκι, Γεντζέιτσικ, Ζιελίνσκι (79′ Τεοντόρσικ), Λεβαντόφσκι, Γκροσίτσκι

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024