Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κολομβία έβγαλε... κίτρινη κάρτα στη Σενεγάλη και την απέκλεισε

Η Κολομβία έβγαλε… κίτρινη κάρτα στη Σενεγάλη και την απέκλεισε

Η Κολομβία προκρίθηκε στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2018, αφού στο 3ο και καθοριστικό αγώνα του 8ου ομίλου επικράτησε 1-0 της Σενεγάλης

Στα νοκ άουτ προκρίθηκε η Κολομβία επικρατώντας με 1-0 της Σενεγάλης χάρη στο γκολ του Μίνα.

Με ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό τρόπο αποκλείστηκε η ομάδα του Αλιού Σισέ (λόγω καρτών) και άφησε την Αφρική χωρίς εκπρόσωπο στους «16».

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 12′ όταν ο Κιντέρο από μακρινό φάουλ ανάγκασε τον Εντιαγέ να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μανέ πάτησε στην περιοχή του Οσπίνα και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Σάντσεζ. Ο Σέρβος διαιτητής ενώ αρχικά έδειξε πέναλτι, χρησιμοποίησε το VAR και ακύρωσε την απόφασή του καθώς ο Κολομβιανός αμυντικός  έκοψε καθαρά τον εξτρέμ της Λίβερπουλ.

Μάλιστα ο «μοιραίος» του πρώτου αγώνα, Σάντσεζ συνέχισε να είναι καθοριστικός για την ομάδα του.

Αν και οι Κολομβιανοί είχαν την κατοχή οι Σενεγαλέζοι είχαν περισσότερη ουσία στο παιχνίδι τους, αλλά τα σουτ του Κειτά στο 27′ και του Σαρ ένα λεπτό αργότερα δεν ανησύχησαν τον Οσπίνα.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα του Πέκερμαν, όταν με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Χάμες Ροντρίγκες αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανέναρξη οι Κολομβιανοί έδειξαν πως ήθελαν να πετύχουν το τέρμα που θα τους δώσει θέση πρόκρισης. Η κεφαλιά του Μίνα στο 66′ πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Εντιαγέ πρόλαβε την τελευταία στον Μουριέλ μέσα στην περιοχή.

Τελικά ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0 στο 74′ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ.

Το γκολ αφύπνισε τους Σενεγαλέζους οι οποίοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Ωστόσο το σουτ του Μανέ στο 77′ έβγαλε δύσκολα ο Οσπίνα, ενώ από το κόρνερ δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι.

Η πίεση ψηλά συνεχίστηκε από την ομάδα του Αλιού Σισέ, αλλά η άμυνα των Λατινοαμερικάνων λειτούργησε σωστά και κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος αφήνοντας τους Αφρικανούς εκτός συνέχειας.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες κάρτες: 45′ Μοχίκα – 51′ Νιάνγκ

Κόκκινες κάρτες:

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Εντιαγέ, Γκασάμα, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74′ Βαγκ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκουεγέ, Μανέ, Κειτά Μπαλντέ (80′ Κονατέ), Νιάνγκ (86′ Σακό)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Κάρλος Σάντσεζ, Μίνα, Μοχίκα, Ούριμπε (83′ Λέρμα), Σάντσεζ, Κουαδράδο, Κιντέρο, Χάμες Ροντρίγκες (31′ Μουριέλ), Φαλκάο (89′ Μπόρχα )

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024