Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισαν παραλία υπό τον φόβο έκρηξης νεκρής φάλαινας

Έκλεισαν παραλία υπό τον φόβο έκρηξης νεκρής φάλαινας

Οι αρχές της πολιτείας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή και κυρίως να μην μπαίνουν στη θάλασσα για τουλάχιστον 48 ώρες

Οι αρχές στην Αυστραλία αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν το κουφάρι μίας θηλυκής φάλαινας, βάρους 18 τόνων και μήκους 13 μέτρων, που είχε ξεβρασθεί στην παραλία Big Hill Beach, 430 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ, καθώς υπήρχε φόβος το κήτος να εκραγεί.

Οταν η φάλαινα άρχισε να «φουσκώνει», μία φυσιολογική διαδικασία για οποιοδήποτε θαλάσσια ύπαρξη που ξεβράζεται και πεθαίνει, υπάλληλοι του Εθνικού Πάρκου της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκίνησαν τη μάχη με το χρόνο προκειμένου να την μετακινήσουν από την παραλία. Αμέσως δημιουργήθηκε μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από την παραλία ενώ οι υπάλληλοι κατάφεραν να σηκώσουν το κήτος με τη βοήθεια ενός γερανού και να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Αν και δεν είναι γνωστό γιατί βρέθηκε στην παραλία, εικάζεται ότι πέθανε από εξάντληση στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της μακράς μετανάστευσης που πραγματοποιούν οι φάλαινες κάθε χρόνο, και στη συνέχεια ξεβράστηκε στην άμμο.

Οι αρχές της πολιτείας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή και κυρίως να μην μπαίνουν στη θάλασσα για τουλάχιστον 48 ώρες, εξαιτίας μεγάλου αριθμού καρχαριών που πιθανόν να προσέλκυσε η φάλαινα.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024