Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLA 2020: Το

Mercedes-Benz CLA 2020: Το «Α» της κομψότητας

H κομψότερη έκφανση των compact μοντέλων της Mercedes-Benz προβάρει τις αλλαγές που εισήγαγε η νέα A-Class, ετοιμάζοντας την πιο δυναμική και τεχνολογικά ενσυνείδητη, δεύτερη γενιά της.

Μετά το λανσάρισμα της τεχνολογικά «πολυμήχανης» νέας A-Class αλλά και την αποκάλυψη της τετράθυρης εκδοχής της, σε LWB έκδοση με επιμηκυμένο μεταξόνιο για την Κίνα –η ευρωπαϊκή έκδοση θα ακολουθήσει σύντομα-, η γερμανική φίρμα, ετοιμάζεται να επεκτείνει το πλήθος σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων που έφερε η νέα γενιά του μικρότερου μοντέλου της και στις υπόλοιπες προτάσεις με το διακριτικό “A” στην ονομασία τους.

Έτσι, σειρά στα πεδία δοκιμών παίρνει η νέα γενιά της CLA, η οποία αν και εξακολουθεί να κρύβει κάτω από βαρύ καμουφλάζ το σύνολο των επιφανειών της, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και για αυτά που θα βρεθούν κάτω από αυτές με δεδομένα τα παραπάνω.

Όπως και η A-Class, η νέα CLA θα αξιοποιήσει τη νέα αρχιτεκτονική με την κωδική ονομασία MFA2, επωφελούμενη από την ίδια γενναιόδωρη ποσόστωση νέων τεχνολογιών.

Εκτός από την γκάμα κινητήρων που θα μοιραστεί με την A-Class, η CLA θα εντάξει στο τεχνολογικό της παλμαρέ, το ευφυές λειτουργικό του infotainment, MBUX και φυσικά το δίδυμο οθονών των 12,3 ιντσών για τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Επίσης, σε αρμονία με την θέση της στην γκάμα των “A” ως της κομψότερης πρότασης αλλά και με δεδομένη την σχεδιαστική της ιδιαιτερότητα ως τετράθυρου coupe, η CLA αναμένεται να προσφέρει πιο γενναιόδωρη πολυτέλεια από την A-Class, αντλώντας τις επιρροές της από την μεγαλύτερη CLS.

Επιπλέον, υπό το σκεπτικό σαφούς διαχωρισμού της από την επικείμενη τετράθυρη A-Class, οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz αναμένεται να προσδώσουν στην CLA ένα σαφώς δυναμικότερο χαρακτήρα.

Επιπροσθέτως, πλην των κινητήρων που έχουν ήδη γίνει γνωστοί για την A-Class, -και- η CLA θα επωφεληθεί επίσης και από τον νέο υπό εξέλιξη κινητήρα 2,0 λίτρων δια χειρός Affalterbach o οποίος θα εφοδιάσει τις κορυφαίες AMG εκδόσεις με τον αριθμό «45» και ο οποίος σύμφωνα με τις συστάσεις θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξής της, με δεδομένο τον «υπερφορτωμένο» προϊοντικό σχεδιασμό της Mercedes-Benz σε σχέση με τις νέες εκδόσεις της A-Class καθώς, πριν την CLA προηγούνται η τετράθυρη έκδοση αμαξώματος, η A 35 AMG και η A45 AMG, το μικρότερο τετράθυρο coupe των Γερμανών αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του περί τα τέλη του 2019.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024