Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εννιά πράγματα να θυμάστε αν μεγαλώνετε μοναχοπαίδι

Εννιά πράγματα να θυμάστε αν μεγαλώνετε μοναχοπαίδι

Είναι το ένα, το μονάκριβο, ο θησαυρός της ζωής σας

Καλώς ή κακώς, παίρνει όλη την αγάπη και την προσοχή σας, αλλά αυτό του δίνει ηγετικές ικανότητες, έχει την τάση να ωριμάζει γρηγορότερα και χαίρεται όταν ευχαριστεί τους άλλους. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να θυμάστε τι κάνει περισσότερο καλό σε ένα παιδί που μεγαλώνει χωρίς αδέρφια και να γίνετε καλύτερος γονέας για εκείνο.

  1. Θέλετε να καταφέρει ό,τι δεν κάνατε εσείς. Είναι γεγονός ότι το μοναχοπαίδι κάνει ό,τι μπορεί για να σας ικανοποιήσει και φέρεται σαν μικρός ενήλικας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι χρειάζονται χώρο και ελευθερία για να εκφραστούν και να μην περιορίζονται. Μην κάνετε προβολή τις δικές σας επιθυμίες ή αυτά που δεν πετύχατε. Επιτρέψτε του να εξερευνήσει τα δικά του ενδιαφέροντα και κλίσεις.
  2. Αντισταθείτε στον πειρασμό του να ανακατευτείτε στη ζωή του. Τα μοναχοπαίδια τείνουν να είναι τελειομανή, οπότε μην επεμβαίνετε για να διορθώσετε τα λαθάκια που κάνει.
  3. Μην το κάνετε να νιώθει βασιλιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουν αδέρφια, τα μοναχοπαίδια γίνονται πιο επικριτικά, νιώθουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, Μπορεί να κάνουν προβολή τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κίνητρά τους. Σαν γονέας, είναι καλό να πειθαρχείτε το παιδί και να του δείξετε ότι δεν μπορεί να φέρετε όπως θέλει χωρίς συνέπειες.
  4. Βοηθήστε το στη διαχείριση μίας απογοήτευσης. Ακριβώς επειδή είναι τελειομανή, τα μοναχοπαίδια θέτουν υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους και όταν δεν τα καταφέρνουν, νιώθουν ότι είναι μία αποτυχία. Δείξτε του ότι δεν χρειάζεται να είναι καλό σε όλα και ότι δεν πειράζει να είναι οι άλλοι καλύτεροι σε κάτι από αυτό.
  5. Δείξτε του πώς να εκτιμά τις μικρές χαρές της ζωής. Όσο κοπιάζει να είναι καλός μαθητής και να τα καταφέρνει παντού καλά, μπορείτε να του μιλήσετε για το πόσο ωραίες είναι οι επιτυχίες αλλά και πόσο σημαντικό να χαίρεται με τα μικροπράγματα. Μία βόλτα, ένα ωραίο φαγητό και η παρέα των αγαπημένων του ανθρώπων.
  6. Μην κάνετε τα πάντα για εκείνο. Αφήστε το παιδί να μάθει αφού πάθει και να δει το αληθινό πρόσωπο της ζωής κάποιες φορές. Η έλλειψη σιγουριάς είναι κάτι καλό και βοηθά το παιδί να επιλέξει μόνο του το δρόμο που θα ακολουθήσει.
  7. Δώστε του ευκαιρίες να κάνει παρέα με άλλα παιδιά. Αντί να νιώθει μοναξιά και να μιλάει με τα παιχνίδια του, μπορείτε να κανονίζετε ώρες παιχνιδιού με οικογενειακούς φίλους, συγγενείς ή συμμαθητές από το σχολείο.
  8. Αφήστε την αυστηρότητα. Γελάστε και δείξτε στο μοναχοπαίδι σας την αστεία πλευρά της ζωής. Δεν χρειάζεται να υπάρχει παντού πρόγραμμα και κανόνες.
  9. Το όχι σημαίνει όχι. Όχι τόσο από τη δική σας πλευρά, όσο από την πλευρά του παιδιού. Στην προσπάθειά του να σας ευχαριστήσει, δεν μπορεί να σας αρνηθεί κάτι και το ίδιο κάνει με τις καθημερινές του δραστηριότητες. Πείτε του ότι δεν πειράζει αν είναι επιλεκτικό και λέει όχι όταν το αισθάνεται.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024