Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DBS Superleggera: Δύναμη επιβολής

Aston Martin DBS Superleggera: Δύναμη επιβολής

Ο Βρετανοί αποκάλυψαν τη διάδοχο της Vanquish S η οποία επαναφέρει τα διακριτικά DBS και Superleggera και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της πυραμίδας με την συνδρομή ενός V12 με απόδοση 715 ίππους.

Η βρετανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την Vanquish S, επαναφέροντας στο λεξιλόγιο της τα διακριτικά DBS και Superleggera που συναντιούνται για να σηματοδοτήσουν το κορυφαίο μοντέλο της Aston Martin, το οποίο οι Βρετανοί αποκαλούν Super GT.

Η DBS Superleggera αξιοποιεί μια μετεξέλιξη της αλουμινένιας αρχιτεκτονικής της DB11 η οποία συνδυάζεται με μια ανάρτηση αποτελούμενη από σφυρήλατα διπλά ψαλίδια στον μπροστινό άξονα και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, στον πίσω.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ η παραμετροποίηση των οποίων πραγματοποιείται μέσω των τριών προγραμμάτων οδήγησης της GT, Sport και Sport Plus τα οποία μεταβάλλουν επίσης την απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου.

Την DBS Superleggera εφοδιάζει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδους V12 των 5,2 λίτρων η οποία αποδίδει 715 ίππους και 900 Nm ροπής διαθέσιμης μεταξύ 1.800-5.000 σ.α.λ.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός νέου αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF ενώ τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσει ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο συνεργάζεται με σύστημα διαχείρισης ροπής. Σύμφωνα με τις συστάσεις, ο συνδυασμός εγγυάται την εκρηκτική απόκριση ενός supercar με τον «πολιτισμό» ενός αυθεντικού GT.

Σε επίπεδο επιδόσεων, η DBS Superleggera επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 340 χλμ./ώρα.

Στο βασικό εξοπλισμό του super GT, εκτός από τις άφθονες ποσότητες δέρματος και ακριβών υλικών για τις επενδύσεις και τις λεπτομέρειες, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σε συνδυασμό με κάμερα περιμετρικής όρασης 360 μοιρών ενώ την εξοπλιστική εικόνα συμπληρώνει δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και η δυνατότητα διασύνδεσης έξυπνων συσκευών για την αναπαραγωγή πολυμέσων μέσω του infotainment.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024