Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιούνκερ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τους έλληνες στρατιωτικούς

Ο Γιούνκερ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τους έλληνες στρατιωτικούς

Στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα

Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αναμένεται να αναλάβει η Ευρωπαική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση έχει αναλάβει να χειριστεί προσωπικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μία εξ’ αυτών ήταν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, όταν σε ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε με αυστηρό ύφος έναντι της Τουρκίας, τασσόμενος υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών.

«Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο. Υποχρέωση της Τουρκίας αποτελεί το να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να ομαλοποιήσει σχέσεις της με όλα κράτη μέλη ΕΕ. Μην ξεχνάμε και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε προβεί ο Γιούνκερ και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, στη συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον τούρκο πρόεδρο: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια».

Ο κ. Ερντογάν τού απάντησε τότε πως το θέμα είναι στα χέρια των τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024