Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο διάδοχος του «πρωταθλητή» ταχύτητας Koenigsegg Agera RS

Ο διάδοχος του «πρωταθλητή» ταχύτητας Koenigsegg Agera RS

Η σουηδική φίρμα έδωσε μέσω ενός teaser το πρώτο δείγμα γραφής του υπεραυτοκινήτου που θα αναλάβει να αντικαταστήσει το Koenigsegg Agera RS το οποίο έχει στεφθεί ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Η σουηδική φίρμα κήρυξε την αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση του επιβλητικού Koenigssegg Agera RS, δημοσιοποιώντας το πρώτο δείγμα γραφής του ακόμα «ανώνυμου» διαδόχου ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019.

Όπως και το Agera RS, το νέο μοντέλο θα είναι προσανατολισμένο περισσότερο στην κίνηση σε πίστα και στις αγωνιστικές επιδόσεις ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η σουηδική φίρμα, αυτές θα είναι υψηλότερες σε σχέση με το Agera RS.

Αν και το πρώτο σκίτσο του υπεραυτοκινήτου που θα αναλάβει να επωμιστεί τον ρόλο του Agera RS, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό, αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι εκτός από την επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα, το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει τις χαρακτηριστικού σχεδιασμού θύρες των σουηδικών υπεραυτοκινήτων, ενώ όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Christian Von Koenigsegg, θα διαθέτει targa οροφή.

Εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι στην αθέατη πλευρά του, θα βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 των 5,0 λίτρων η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει χαμηλότερο βάρος κατά περίπου 20 κιλά, θα έχει υψηλότερο όριο στροφών και θα προσφέρει επιπλέον έως και 30 ίππους.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί όταν το νέο υπεραυτοκίνητο της σουηδικής φίρμας παρουσιαστεί είναι κατά πόσο θα επιχειρήσει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας το οποίο θα ξεπεράσει τα 457,94 χλμ./ώρα τα οποία κατέγραψε το Agera RS, κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024