Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Η γραβάτα της δήθεν

Κουτσούμπας: Η γραβάτα της δήθεν «καθαρής εξόδου» θα «πνίξει» τον Τσίπρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τα όσα λέει περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, εξαπέλυσε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η γραβάτα της δήθεν «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» θα «πνίξει» τον Αλ. Τσίπρα» τονίζει ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, γιατί όπως λέει  « ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας στη ρότα των προηγούμενων, έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό ενός ολόκληρου λαού».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» πρόσθεσε: «Κι αυτή τη θηλιά σφίγγουν όχι μόνο οι εκατοντάδες νόμοι των μνημονίων που παραμένουν, τα θεόρατα πλεονάσματα, οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την όποια ρύθμιση του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, αλλά η προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά ο λαός τα ζει και αργά ή γρήγορα θα δώσει την απάντησή του»

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει περήφανος για τη συμφωνία, όμως εμείς ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί ανοίγει ο δρόμος για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί «μακεδονικής ιθαγένειας» και «μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού».

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι «σε όσους θα τρέξουν να επαναλάβουν ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή», τους θυμίζω ποιος και πώς οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τη δυνατότητα να εμποδίσει την τροπή των εξελίξεων και να μην φτάσουμε στις Πρέσπες επισήμανε ότι «στις Πρέσπες φτάσαμε γιατί ο βασικός στόχος της συμφωνίας ήταν η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και στο γραπτό κείμενο της συμφωνίας και μάλιστα στο δεύτερο άρθρο της. Αυτή την εξέλιξη δεν θέλει να εμποδίσει κανείς από το αστικό πολιτικό σύστημα, το αντίθετο».

Ανέφερε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζονται στον στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Βαλκάνια, «στην οποία η Ελλάδα για λογαριασμό των μονοπωλίων της διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο», προσθέτοντας «η ονοματολογία, οι προσωπικές επιθέσεις και η κοκορομαχία, η οποία βέβαια πήρε μπάλα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξιοποιείται από όλους, για να επινοούν διαφορές, που όμως τελικά δεν έχουν».

Δεν απέκλεισε να επιλέξει ο Πάνος Καμμένος «το δρόμο της ηρωικής εξόδου από τη συγκυβέρνηση στην προσπάθειά του να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται από τα ερείπια του κόμματός του», σημειώνοντας ότι μάλλον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φθάνει στο τέλος της, και ότι «ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τα δίχτυα του αλλού».

Ερωτηθείς αν είναι τυχαία τα σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστή την Χρυσή Αυγή κάθε φορά «που η κυβέρνηση καλείται να περάσει δύσκολες αποφάσεις» επισήμανε ότι όλη η πρακτική της Χρυσής Αυγής «απορρέει από τον χαρακτήρα της, η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική». Και προσέθεσε ότι έχουν μεγάλες ευθύνες «όσοι την ανέχτηκαν τόσα χρόνια και όσοι ταξίδευαν μαζί της στο Καστελόριζο και όσοι κρατούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μαζί της και όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, για να πάρουν πίσω τις ψήφους που έχασαν».

Τόνισε ότι πρέπει να τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής «όχι μόνο όσον αφορά σε κάποιους εκτελεστές-μέλη της, αλλά στην ίδια την εγκληματική ηγεσία αυτού του μορφώματος» σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναμφίβολα τις δικές της ευθύνες, από τον Γενάρη του 2015 έως και σήμερα το 2018, για την καθυστέρηση αυτή και την συνολική ανοχή».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όσοι νιώθουν εξαπατημένοι και απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ «ήλθε η ώρα να κοιτάξουν μπροστά και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ», καλώντας ταυτόχρονα σε ολόπλευρη ενίσχυση του κόμματος.

Απαντώντας για «κάποιους σχηματισμούς στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και τον λόγο ύπαρξής τους» είπε ότι το ΚΚΕ απευθυνόμενο σε εργάτες, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, λαϊκά στρώματα μιλά για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. «Γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να βαράς στον γάμο του Καραγκιόζη, να γυρίζεις πίσω ή να κυνηγάς απλώς την ουρά σου. Είναι η ώρα όσοι μένουν εγκλωβισμένοι σε τέτοιους σχηματισμούς να κάνουν τώρα το αποφασιστικό βήμα με το ΚΚΕ» προσέθεσε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν ανησυχεί μήπως κατηγορηθεί ότι «ανήκει» στο «μαύρο μέτωπο της διαπλοκής που πασχίζει να ρίξει την σημερινή κυβέρνηση», απάντησε «τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα είναι μέρος του μαύρου μετώπου της διαπλοκής, γιατί υπηρετούν ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, με διεθνείς διασυνδέσεις και ανταγωνιστικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία καθορίζουν και κινούν ως μαριονέτες το πολιτικό τους προσωπικό εντός του πολιτικού συστήματος» και τόνισε: «Το ΚΚΕ ασκεί ολοκληρωμένη πολιτική κριτική στα διάφορα αστικά κόμματα εξουσίας απ΄ τη σκοπιά μόνο των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που το ΚΚΕ δεν μπορεί να μπει στο ίδιο σακί με ό,τι ονομάζει κάποιος «μαύρο μέτωπο της διαπλοκής»».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024