Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: 418 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα στη θάλασσα με τρεις επιχειρήσεις

Ισπανία: 418 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα στη θάλασσα με τρεις επιχειρήσεις

Διάσωση 113 προσφύγων και στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας.

Συνολικά 418 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια τριών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα ανοικτά των ισπανικών ακτών από τις ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δημόσιος οργανισμός Salvamento maritimo.

Στιβαγμένοι σε 15 πλεούμενα, 262 άνθρωποι διασώθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ και αποβιβάσθηκαν στα λιμάνια της Ταρίφα και της Μπαρμπάτε στην Ανδαλουσία. Είκοσι επτά άλλοι διασώθηκαν στη Μεσόγειο ανάμεσα στη νότια Ισπανία και το βόρειο Μαρόκο και 129 στα ανοικτά της νήσου Γκραν Κανάρια, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι διασώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν έξι ημέρες μετά την άφιξη στη Βαλένθια του πλοίου Aquarius που είχε διασώσει 629 πρόσφυγες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών και στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα απαγόρευσαν την πρόσβαση στα λιμάνια τους.

Αν και ο αριθμός των προσφύγων, που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, έχει μειωθεί στο μισό από την αρχή της χρονιάς σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, έχει τριπλασιασθεί σε ό,τι αφορά την Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Περίπου 12.155 πρόσφυγες έχουν έτσι φθάσει στην Ισπανία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 20η Ιουνίου. Κατά την περίοδο αυτή, 292 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας να φθάσουν στις ισπανικές ακτές. Συνολικά 960 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στο διάστημα αυτό στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Η δανική ναυτιλιακή εταιρεία Marsk Line ανακοίνωσε σήμερα πως ένα από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της διέσωσε 113 πρόσφυγες στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας και βρίσκεται στα ανοικτά της Σικελίας.

Το πλοίο με την ονομασία Alexander Maersk άλλαξε πορεία το πρωί της Παρασκευής αφού έλαβε σήμα κινδύνου, διευκρίνισε ο Έλμπεκ Λίνετ, εκπρόσωπος της Maersk Line.

Δεν διευκρίνισε πού ακριβώς διασώθηκαν οι πρόσφυγες ούτε πότε ελήφθη το σήμα κινδύνου.

Το πλοίο βρίσκεται στα ανοικτά της πόλης Ποτσάλο στη Σικελία και αναμένει οδηγίες από το ιταλικό κέντρο συντονισμού θαλάσσιων διασώσεων MRCC.

Η αντίδραση του πληρώματος του πλοίου ανταποκρίνεται σε «έναν παραδοσιακό κώδικα συμπεριφοράς», σύμφωνα με τον Λίνετ. «Δεν είναι η πρώτη φορά … έχουν διασώσει πρόσφυγες δύο ή τρεις φορές τα τελευταία χρόνια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024