Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάικ Χέιλγουντ: Ζωή σαν παραμύθι

Μάικ Χέιλγουντ: Ζωή σαν παραμύθι

Αφιέρωμα στον θρύλο των δύο τροχών

Το ταξίδι από το Τορίνο προς την Μπολόνια διαρκεί περίπου 2 ώρες με το τρένο, χρόνος αρκετός για να ξαναδιαβάσω την ιστορία του Μάικ «The Bike» Χέιλγουντ, ενός από τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών στους αγώνες μοτοσικλέτας και μιας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αφορμή για την επανάληψη αυτή και την επίσκεψη στο μουσείο της Ducati ήταν η πρώτη θεματική έκθεση που διοργανώνει η ιταλική φίρμα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας μια νέα δραστηριότητα αφιερωμένη σε πρόσωπα και μηχανές που σημάδεψαν την πορεία της.

Το γεγονός ότι μια ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών επέλεξε έναν βρετανό αναβάτη για την παρθενική εκδήλωση αυτού του είδους λέει πολλά για τη θέση του στο πάνθεον των επιτυχιών της και χρονικά συμπίπτει με τη συμπλήρωση 40 ετών από τη νίκη του στον θρυλικό αγώνα του Isle of Man, με μια 900 SS, το 1978. Το πόσο σημαντική ήταν εκείνη η νίκη δεν φάνηκε μόνο στο πεδίο των πωλήσεων – με την Ducati να κυκλοφορεί τότε μία ρέπλικα της αγωνιστικής του μοτοσικλέτας για λόγους πρεστίζ και τελικά να πουλά περίπου 7.000 «αντίτυπα» – αλλά κυρίως στο ότι συνέδεσε το όνομά της μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024