Κρέμα με βερίκοκα
Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% ή με 0% λιπαρά
Spotlight
-
Η Ελλάδα δεν θα ψηφίσει την έκθεση Μπακογιάννη για το Κόσοβο
-
Πόσο θα «ψαλιδίσει» τις συντάξεις το δημογραφικό – Γιατί απαιτούνται μέτρα σοκ
-
Εύα Μέντες: Η έκπληξη του συντρόφου της Ράιαν Γκόσλινγκ για 50α γενέθλια της
-
Βίντεο ντοκουμέντο η επίθεση σε δημοτικό υπάλληλο στα Νέα Μουδανιά - Τον χτύπησαν με φτυάρι στο κεφάλι
Υλικά
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα ή φιστίκια
Εκτέλεση
Πλύνετε τα βερίκοκα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και αφήστε τα για μερικά λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν τα βερίκοκα γίνουν μαλακά, χωρίς να λιώσουν τελείως, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε τους τη βανίλια και βάλτε τα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, ανακατέψτε τα με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια, τα οποία έχετε νωρίτερα θρυμματίσει στο μπλέντερ.
Ρίξτε την κρέμα βερίκοκο σε ποτήρια ή μπολ και προσθέστε από πάνω γιαούρτι. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη για έξτρα γεύση.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις