Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα Βίσεγκραντ: Απαράδεκτη η μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό

Ομάδα Βίσεγκραντ: Απαράδεκτη η μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό

Τα κράτη μέλη της ομάδας του Βίσεγκραντ, τα οποία τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης σκληρής γραμμής στο θέμα της μετανάστευσης, εναντιώνονται στη Σύνοδο η οποία ερμηνεύεται από πολλούς ως μια επίδειξη συμπαράστασης στην καγκελάριο της Γερμανίας

To ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στη μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδο για τη μεταναστευτική κρίση που οργανώνεται στις Βρυξέλλες απέκλεισαν τα κράτη μέλη της ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

Τα κράτη μέλη της ομάδας του Βίσεγκραντ, τα οποία τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης σκληρής γραμμής στο θέμα της μετανάστευσης, εναντιώνονται στη Σύνοδο η οποία ερμηνεύεται από πολλούς ως μια επίδειξη συμπαράστασης στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Η μίνι Σύνοδος της Κυριακής είναι απαράδεκτη, δεν θα συμμετάσχουμε, θέλουν να αναθερμάνουν μια παλιά πρόταση που έχουμε ήδη απορρίψει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματιές Μοραβιέτσκι, μετά το πέρας της συνάντησης με τους ομολόγους του από την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία στη Βουδαπέστη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, επισήμανε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις θα πρέπει να οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όχι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες σε ορισμένες χώρες αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια πανευρωπαϊκή βιασύνη» υπογράμμισε ο Όρμπαν.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης είπε, επίσης, ότι οι χώρες της Ομάδας του Βίσενγκραντ και η Αυστρία συμφώνησαν υπέρ της ενίσχυσης της άμυνας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του να οδηγούνται οι μετανάστες εκτός των συνόρων της ΕΕ.

Η ομάδα V4 συναντήθηκε με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό και θέματα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Ο Κουρτς είναι ο μόνος από τους 5 ηγέτες που παρίσταντο σήμερα στη συνάντηση, ο οποίος θα συμμετάσχει στη μίνι Σύνοδο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Κόντε: Θα αποσυρθεί το προσχέδιο για το προσφυγικό

Τι προβλέπει το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό

Τελεσίγραφο σε Μέρκελ για διμερείς συμφωνίες με Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία στο προσφυγικό

Αλλαγή πλεύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024