Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ομπάμα για «τη σκληρότητα της αρπαγής των παιδιών»

Ο Ομπάμα για «τη σκληρότητα της αρπαγής των παιδιών»

«Το να βρούμε τρόπο να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτελεί κομμάτι όσων μας κάνουν Αμερικάνους» έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για «τη σκληρότητα ν’ αρπάζουν παιδιά από την αγκαλιά των γονιών τους».

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα Πέμπτη να μπει τέλος στους χωρισμούς των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, επισημαίνοντας ότι η «σκληρότητα» αυτής της πρακτικής αντίκειται στις αμερικανικές αξίες.

«Οταν βλέπει κανείς σε πραγματικό χρόνο αυτές τις οικογένειες να διαλύονται, του έρχεται στο νου το πολύ απλό ερώτημα: είμαστε άραγε έθνος που αποδέχεται τη σκληρότητα ν’ αρπάζουν παιδιά από την αγκαλιά των γονιών τους ή είμαστε έθνος που προσδίδει σημασία στις οικογένειες, που εργάζεται να τις κρατήσει ενωμένες;» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Μισέλ: «Η αλήθεια ξεπερνά τα κόμματα»

«Το να βρούμε τρόπο να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες – να επιδεικνύουμε επαρκώς το μεγαλείο και τη σοφία προκειμένου να κάνουμε τους άλλους να σέβονται τους νόμους μας και ταυτόχρονα να είμαστε πιστοί στις αξίες μας, αποτελεί κομμάτι όσων μας κάνουν Αμερικάνους» τόνισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην 20η Ιουλίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

Από την πλευρά της, η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα έκανε retweet τις δηλώσεις της άλλης Πρώτης Κυρίας, της Λόρα Μπους, που εξέφρασε τη δυσφορία της απέναντι σ’ αυτή την πολιτική.

«Μερικές φορές η αλήθεια ξεπερνά τα κόμματα» έγραψε η Μισέλ Ομπάμα, αναφερόμενη στις δηλώσεις της Λόρα Μπους, η οποία τη Δευτέρα χαρακτήρισε την πολιτική της μηδενικής ανοχής «σκληρή» και «ανήθικη».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024