Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντε: Θα αποσυρθεί το προσχέδιο για το προσφυγικό

Κόντε: Θα αποσυρθεί το προσχέδιο για το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό είχε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος  στο Facebook, στη Σύνοδο της Κυριακής θα συζητηθεί αναλυτικά η ιταλική πρόταση, μαζί με εκείνες των άλλων χωρών και στο τέλος δεν θα υπάρξει κείμενο συμπερασμάτων, αλλά μόνο προφορική αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι υπήρξε «παρεξήγηση» και ότι το προσχέδιο που κυκλοφόρησε δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη.

Ο Τζουζέπε Κόντε είχε απειλήσει να «μποϊκοτάρει» τη συνάντηση διαμαρτυρόμενος για το προσχέδιο που προβλέπει την επιστροφή των μεταναστών στις χώρες από όπου εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την καγκελάριο Μέρκελ, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην παραβρεθώ στη μίνι σύνοδο της Κυριακής για το προσφυγικό» έγραψε ο Κόντε στο Facebook, συμπληρώνοντας ότι δεν θα δεχτεί το προσχέδιο εάν δεν γίνουν αλλαγές.

Εκνευρισμένη η Ρώμη

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο εκνευρισμός της Ρώμης οφείλεται στο γεγονός ότι το κείμενο θίγει ανεπαρκώς το ζήτημα της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων και επικεντρώνεται στην επανεγκατάσταση των μεταναστών από τη στιγμή που έχουν ήδη φθάσει στην Ευρώπη.

Στο ζήτημα αυτό, ο Τζουζέπε Κόντε εξήγησε χθες υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι η Ιταλία «δεν είναι διαθέσιμη» για να συζητήσει «δευτερεύουσες κινήσεις» (την ανακατανομή των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ) χωρίς να έχει προηγουμένως εξετασθεί το ζήτημα των αφίξεων στο έδαφός της, «που η Ιταλία αντιμετωπίζει μόνη της».

Η Ιταλία επικρίνει τους ευρωπαίους εταίρους της ότι δεν την στήριξαν επαρκώς τη στιγμή που 700.000 μετανάστες έχουν φθάσει από το 2013 στις ακτές της.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024