Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ιταλία απειλεί να μην πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Η Ιταλία απειλεί να μην πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό

«Αν όλα έχουν προσυμφωνηθεί, είναι ανώφελο για την Ιταλία να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστευτικό» διαρρέει η κυβέρνηση της χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση απειλεί να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο της ερχόμενης Κυριακής για το μεταναστευτικό, γράφει επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οπως διέρρευσε, η θέση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε φέρεται να είναι ότι αν όλα έχουν ήδη προσυμφωνηθεί, τότε καθίσταται ανώφελο για την Ιταλία να πάρει μέρος στη Σύνοδο της Κυριακής που θα οργανωθεί στις Βρυξέλλες.

Η Ρώμη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να λάβει μέρος με ουσιαστικό τρόπο στη διαμόρφωση της ατζέντας και στη λήψη των τελικών αποφάσεων και ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι, καλά θα κάνουμε να μην ξοδέψουμε ούτε τα χρήματα του εισιτηρίου».

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε τονίσει ότι στόχος της Ιταλίας είναι η προστασία των μεσογειακών συνόρων της Ενωσης, όπως συνέβη και με τη λεγόμενη βαλκανική διαδρομή.

«Θ’ αναθεωρήσουμε τη χρηματοδότηση»

«Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε ν’ αναθεωρήσουμε την ιταλική χρηματοδότηση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση», υπογράμμισε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην αλλάξει το περιεχόμενο του Kανονισμού του Δουβλίνου.

Ο γραμματέας της Λέγκα, δήλωσε ότι «η Ισπανία θα έπρεπε να πάρει 3.265 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία, ενώ υποδέχθηκε, τελικά, μόνο 325 ανθρώπους».

«Αρα, μπορεί να δεχθεί και τα επόμενα τέσσερα σκάφη με μετανάστες», κατέληξε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με διαρροές, επανέλαβε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ – κατά τη χθεσινή τους (Τετάρτη) συνάντηση – ότι η Ρώμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλου του μεταναστευτικού φαινομένου.

Η Ιταλία, παράλληλα, ζητά να καταργηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου οι αιτούντες άσυλο που έχουν προωθηθεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορούν να σταλούν και πάλι στην πρώτη χώρα εισόδου τους, όπως έγραψε ο ίδιος ο Κόντε στο Twitter.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024