Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θαμμένοι στα σκουπίδια μας

Θαμμένοι στα σκουπίδια μας

Μερικές ημέρες «υπολειτουργίας» της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, λόγω προβλήματος στον ΧΥΤΑ Φυλής, ήταν αρκετές για να ξαναγίνουν οι γειτονιές μας χαβούζες. Και με δική μας ευθύνη!

Ξαναφάνηκαν τα σκουπιδιάρικα στη γειτονιά μου και τα υποδεχτήκαμε όπως οι σκλαβωμένοι και εξαθλιωμένοι υποδέχονται τους ελευθερωτές τους, με χαρά και ανακούφιση. Ξέχειλοι ήταν οι (λίγοι για μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως η δική μας) κάδοι των σκουπιδιών έπειτα από τα προβλήματα που δημιούργησε στην αποκομιδή των απορριμμάτων η διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής (λόγω ρήγματος που δημιουργήθηκε στο χώρο).

Είχαν αρχίσει να βρωμάνε απελπιστικά οι δρόμοι γύρω από το σπίτι μου, όταν φάνηκε το πρώτο συνεργείο.

Το οποίο τα μισά μάζεψε, τα υπόλοιπα σκουπίδια τα άφησε εκεί στα πεζοδρόμια και στους δρόμους να αρωματίζουν την ατμόσφαιρα. Σχισμένες σακούλες, μουχλιασμένα φαγητά, κονσέρβες μέσα από τις οποίες έχουν χυθεί μισοχρησιμοποιημένοι πελτέδες, σάλτες και μαρμελάδες… Δεν χρειάζεται να περιγράψω άλλο, τα βλέπετε και τα μυρίζετε.

Και όχι, δεν θα τα βάλω με τους υπαλλήλους του δήμου που τα μαζεύουν ή μάλλον που μαζεύουν τα περισσότερα _ αν και εδώ που τα λέμε, και αυτοί σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν  να είναι πιο προσεκτικοί.

Εμείς φταίμε κυρίως που επιμένουμε να κατεβάζουμε τα δύσοσμα σκουπίδια μας στους δρόμους, και όταν γνωρίζουμε πως δεν θα τα πάρουν. Αλλά και που _ ακόμα και αν υποθέσουμε πως δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε μέσα στα σπίτια μας _ δεν χρησιμοποιούμε τουλάχιστον ειδικές σακούλες που να κλείνουν καλά.

Παντού μισάνοιχτες, σχισμένες ή και εντελώς ανοιχτές (ακόμα και έναν κόμπο βαριόμαστε να κάνουμε) σακούλες των σούπερ μάρκετ, ξέχειλες από αηδία. Και έχουμε την απαίτηση κάποιοι άνθρωποι να πιάσουν με τα χέρια τους αυτή την αηδία! Χωρίς να σκεφτόμαστε πόσο πιο δύσκολη κάνουμε την ήδη δύσκολη δουλειά τους. Δυστυχώς, εμείς οι ίδιοι τροφοδοτούμε τις χαβούζες που έχουμε δημιουργήσει κάτω από τα μπαλκόνια μας.

Και μετά λένε πως η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανακύκλωση. Ανακύκλωση; Μα για να φτάσουμε σε τέτοιες… πολυτέλειες πρέπει πρώτα να μάθουμε τα βασικά: Ξεκινώντας από το πόσο καλά πρέπει κλείνουμε τη σακούλα με τα σκουπίδια μας. Πολύ καλά!

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024