Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στο σύνθημα «Έξοδος από Μνημόνια - εθνική κυριαρχία» από τον Πάνο Καμμένο

Επιστροφή στο σύνθημα «Έξοδος από Μνημόνια – εθνική κυριαρχία» από τον Πάνο Καμμένο

Το θέμα της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» έχει φέρει τους ΑΝΕΛ στα όρια της διάλυσης και ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί διαφυγή προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας το γνωστό επιχείρημα για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας με την έξοδο από τα Μνημόνια

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια και θα αποκτήσει την εθνική κυριαρχία της ξανά, έστειλε από την Κύπρο ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, αποφεύγοντας να κάνει κάποια δήλωση για το «καυτό» ζήτημα της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Έτσι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μετά τις συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιδιαίτερη, λόγω των εξελίξεων που αναμένει από το Eurogroup.

Όπως είπε: «Η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την εποχή των μνημονίων, μία εποχή παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, μία περίοδο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά, καθώς νέα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό, οικογένειες πτώχευσαν και εταιρείες κλείσανε».

Ο έλληνας υπουργός σημείωσε ότι μετά τις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε φθάσει στην έξοδο από την εποχή των μνημονίων. Αυτό «θα δώσει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε πολύ καλύτερα και όσον αφορά την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων» υποστήριξε.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι, όπως υπογράμμισε, «παρά τη συνεχή μείωση των αποδοχών τους και την περικοπή του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, χάρη στο υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό τους και την πίστη τους στην πατρίδα, κράτησαν όρθια τη δύναμη αποτροπής του έθνους μας».

Μήνυμα και για την Τουρκία

Ο Πάνος Καμμένος διαμήνυσε επίσης από την Κύπρο πως «αν η Τουρκία τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ξέρει ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική».

Ο υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί». Μαζί, πρόσθεσε, σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον. Σημείωσε ότι χάρη στην σταθερότητα, την οποία έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουν ένα πυλώνα σταθερότητας, που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο, αλλά και προς τα βόρεια, μέσω της Ελλάδας, με τις Βαλκανικές χώρες.

Αυτός ο άξονας σταθερότητας συνέχισε ο ΥΕΘΑ, στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που σκέφτονται ή μπορεί να σκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή την προσπάθεια κατάλυσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Η συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία, η συνέχιση της αιχμαλωσίας τους και της ομηρίας τους αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό, «μία τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία». Αυτό, πρόσθεσε, το αισθάνονται όλες οι σύμμαχες χώρες, βλέποντας την παράνομη κράτηση και του πάστορα Μπράνσον , που και αυτός είναι όμηρος, προκειμένου να ανταλλαγεί με τον Γκιουλέν .

«Εμείς θέλουμε μια Τουρκία, η οποία να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο, το δρόμο της Ευρώπης, το δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δρόμο της ειρήνης και αυτό θα είναι προς το καλό όλων των λαών μας», κατέληξε ο Π. Καμμένος.

Ο Κύπριος υπουργός Αμυνας, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε ότι Κύπρος και η Ελλάδα «συντάσσονται στον κοινό αγώνα μαζί με τους εταίρους τους ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη των δημοκρατικών κοινωνιών και του σύγχρονου πολιτισμού τους».

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι η Τουρκία, ακολουθώντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και παράλληλα προβάλλει αξιώσεις ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024