Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγχρονοι πεχλιβάνηδες στην υπηρεσία της μόδας

Σύγχρονοι πεχλιβάνηδες στην υπηρεσία της μόδας

Μία καμπάνια για όλους

Μετά την τελευταία καμπάνια, με μοντέλα δεύτερης γενιάς μεταναστών, η φίρμα GmbH  που εδρεύει στο Βερολίνο GmbH κυκλοφόρησε εικόνες που παρουσιάζουν τη συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα του 2018. Για τη συλλογή, οι ιδρυτές Benjamin Alexander Huseby και Serhat Isik έλαβαν έμπνευση από την προέλευσή τους και δύο παραδοσιακούς  αγώνες στη Μέση Ανατολή , ανδρική πάλη με λάδι,  φωτογραφημένη όμως με δυτική ματιά και καλλιτεχνική προοπτική.

Η πάλη με λάδι (Τουρκικά: yağlı güreş) ένα είδος Ελληνορωμαϊκής/Ελεύθερης Πάλης – περισσότερο ελεύθερης, όπου οι παλαιστές παλεύουν λαδωμένοι. Στη συγκεκριμένη πάλη, όταν οι ώμοι του αντιπάλου ακουμπήσουν στο έδαφος, αυτός χάνει. Οι παλαιστές ονομάζονται πεχλιβάνηδες (από την Περσική λέξη پهلوان ή pehlevān, που σημαίνει «ήρωας» ή «πρωταθλητής») και φοράνε στενά δερμάτινα χειροποίητα παντελόνια πάλης που ονομάζονται κισπέτια ή κιουσπέτια (kispet ή kispet) τα οποία κατασκευάζονται από δέρματα ζώων όπως βουβαλιών ή μοσχαριών . Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα παντελόνια είναι εφαρμοστά, κεντημένα με χάντρες και περίτεχνα κεντήματα και κατασκευασμένα στην Γερμανία.

«Οι συλλογές μας διερευνούν πάντα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ανατολής και της Δύσης, εμείς ως μετανάστες οι ίδιοι έχουμε ακριβώς την ίδια θεώρηση », είπαν οι σχεδιαστές. Οι φωτογραφίες της εκστρατείας, που καταγράφηκαν από τον φωτογράφο Huseby σε ένα δάσος κοντά στα σύνορα της Πολωνίας, απεικονίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση με μια σύγχρονη ματιά. Σε αυτήν την καμπάνια, οι γυναίκες κάνουν δραστηριότητες, που έχουν συνδυαστεί με ανδρικά  πρότυπα. Οι γυναίκες  είναι υπερήφανες και δυναμικές, κρατούν γεράκια στα χέρια τους και παλεύουν με άνδρες γυμνόστηθες.

Δίνοντας τη δική τους σύγχρονη ερμηνεία των παραδόσεων, οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται επίσης σε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο μέσα από τα ρούχα τους. «Αισθανθήκαμε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη εχθρότητα και οργή που χρειαζόμαστε ρούχα για προστασία, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή. Έτσι σκεφτήκαμε την  μεσαιωνική πανοπλία και δημιουργήσαμε μία σύγχρονη σειρά ρούχων για την εξωτερική θωράκιση». Ο τίτλος «Η ομορφιά μου σας  προσβάλλει» (My Beauty Offends You) , η συλλογή είναι ένας τρόπος για να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα και να εκσυγχρονίσει πάγιες και παραδοσιακές απόψεις: «(Είναι) ένας ύμνος ενάντια στην αυξανόμενη εχθρότητα που αισθανόμαστε σήμερα, είτε για το χρώμα του δέρματος μας, είτε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι, gay, trans ή οτιδήποτε»

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024