Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δασμούς αντιντάμπινγκ επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε σωλήνες

Δασμούς αντιντάμπινγκ επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε σωλήνες

Δασμούς αντιντάμπινγκ που ξεπερνούν και το 500% σε συγκολλημένους σωλήνες οι οποίοι προέρχονται από Κίνα, Ινδία, Τουρκία και Νότια Κορέα αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα πως συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται από την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία επιδοτούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών και πρόσθεσε ότι επιβάλλει σε πρώτη φάση δασμούς αντιντάμπινγκ που ξεπερνούν ακόμα και το 500%.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου άρχισε να διενεργεί τον Μάρτιο έρευνα για το εάν ακολουθείτο πολιτική ντάμπινγκ για τους σωλήνες αυτούς από έξι χώρες – οι υπόλοιπες δύο ήταν ο Καναδάς και η Ελλάδα. Οι σωλήνες του είδους χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές, όπως η κατασκευή αγωγών μεταφοράς αερίου και πετρελαίου. Αντικείμενο της έρευνας ήταν το εάν οι σωλήνες αυτοί πωλούνταν σε τιμές χαμηλότερες των θεωρούμενων ως δίκαιων ή εάν οι εξαγωγές επιδοτούνταν από τις κυβερνήσεις των κρατών αυτών.

Μια από τις 100 και πλέον έρευνες

Η έρευνα είναι μία από τις 100 και πλέον που έχουν ξεκινήσει αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία στο πλαίσιο του δόγματός του «πρώτα η Αμερική» λαμβάνει μέτρα προστασίας των αμερικανικών βιομηχανιών στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά.

Η όλο και πιο επιθετική στάση της Ουάσιγκτον στα εμπορικά ζητήματα επικρίνεται από μείζονες εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, αλλά και παρατηρητές εντός της χώρας, που επισημαίνουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε εμπορικό πόλεμο που θα ζημιώσει την αμερικανική οικονομία.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι επιβάλλει καταρχήν δασμούς αντιντάμπινγκ στους εισαγόμενους συγκολλημένους σωλήνες από την Ινδία ύψους έως και 541,15% και σε παρόμοια προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα ύψους έως και 198,49%.

Επειτα από αίτηση αμερικανικών εταιρειών

Στους σωλήνες από τη Νότια Κορέα θα επιβληθούν εξισορροπητικοί δασμοί που θα κυμαίνονται από 0,01% ως 3,31% και σ’ αυτούς από την Τουρκία δασμοί ύψους 1,08% ως 3,76%.

Το 2017, η αξία των εισαγωγών συγκολλημένων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου ανήλθε σε 29,2 εκατ. δολάρια από την Κίνα, σε 294,7 εκατ. δολάρια από την Ινδία, σε 150,9 εκατ. δολάρια από τη Νότια Κορέα και σε 57,3 εκατ. δολάρια από την Τουρκία, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Η έρευνα άρχισε έπειτα από αίτηση αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν τέτοιους σωλήνες.

Στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται ν’ αποφασιστεί τελεσίδικα εάν οι επιδοτήσεις των εξαγωγών αυτών πλήττουν την αμερικανική βιομηχανία και κατόπιν το υπουργείο Εμπορίου ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς αντιντάμπινγκ διάρκειας έως και πέντε ετών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024