Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo S60 2019: Ένας Σουηδός εξ Αμερικής

Volvo S60 2019: Ένας Σουηδός εξ Αμερικής

Η σουηδική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του τετράθυρου μέλους της νέας σειράς 60 το οποίο θα είναι το πρώτο σουηδικό μοντέλο που θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ αλλά και το πρώτο που θα επωφεληθεί από μια plug-in υβριδική έκδοση επιδόσεων με την υπογραφή της «νέας» Polestar.

Πιστή στην υπόσχεσή της η σουηδική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του S60 το οποίο αν και μοιράζεται πολλά από τα εγνωσμένου κύρους σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία του ήδη γνωστού V60, δεν στερείται ορισμένων καινούριων στοιχείων που το συνοδεύουν τα οποία το ανάγουν σε ένα ιδιαίτερης σημασίας μοντέλο για τη Volvo.

Πρωτίστως, αν και το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει σχέση με το σουηδικό μοντέλο ως αυτοκίνητο αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του S60 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο -επίσης πρώτο- εργοστάσιο της Volvo σε αμερικανικό έδαφος το οποίο εγκαινιάστηκε στις 20 Ιουνίου.

Εκτός ωστόσο από το να εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο της Volvo στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το νέο S60 συνοδεύεται και από ακόμα δύο πρωτιές. Η πρώτη έγκειται στο γεγονός ότι, η νέα γενιά του σουηδικού sedan είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που δεν συμπεριλαμβάνει στην γκάμα του diesel κινητήρα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Volvo να εξαλείψει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης προς όφελος της ηλεκτροκίνησης και του περιορισμού του περιβαλλοντικού αντικτύπου των προϊόντων της.

Η δεύτερη πρωτιά που συνοδεύει το S60 είναι ότι εκτός από τις γνωστές βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις, θα εντάξει στην γκάμα του και μια έκδοση επιδόσεων με την υπογραφή της «νέας» Polestar και η οποία αφορά την κορυφαία plug-in υβριδική έκδοσή του T8 Twin Engine.

H συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του plug-in υβριδικού συνόλου Τ8 η απόδοση της οποίας διαμορφώνεται σε 415 ίππους ενώ διαθέτει μια σειρά βελτιώσεων που αφορούν το σύστημα πέδησης, την ανάρτηση αλλά και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του κινητήρα αποκτώντας μια σαφώς δυναμικότερη χροιά προσανατολισμένη στις επιδόσεις.

Πλην της έκδοσης με τα διακριτικά της Polestar η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων απαρτίζεται από το γνωστό μείγμα Drive E κινητήρων βενζίνης 2,0 λίτρων και plug-in υβριδικών συνόλων. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Τ5 ισχύος 250 ίππων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Ψηλότερα η έκδοση Τ6 θα προσφέρει τετρακίνηση και ισχύ 310 ίππων ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρεθούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις T6 Twin Engine και T8 Twin Engine με απόδοση 340 και 400 ίππων αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου, αν και σε σχεδιαστικό επίπεδο μιμείται το γνώριμο αισθητικό κώδικά της σουηδικής φίρμας όπου υπακούουν τα μοντέλα της σειράς 90 και 60, είναι σαφές ότι διαθέτει ένα δυναμικότερο χαρακτήρα σε σχέση με το μεγαλύτερο alter-ego του, S90.

Παράλληλα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά του, το νέο V60 διατηρεί τη γνώριμη τεχνολογικά ενσυνείδητη εικόνα στο εσωτερικό του, όπου ξεχωρίζει η κάθετη οθόνη των εννέα ιντσών όπου φιλοξενούνται οι λειτουργίες του συστήματος infotainment με λογισμικά Apple CarPlay και Android Autο.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει η εγνωσμένη κύρους δέσμη συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας της Volvo ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του συγκαταλέγεται μια βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, η οποία υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην αλλαγή πορείας.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024