Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Τζανακόπουλος: Αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε φήμες τα περί δήθεν «συναλλαγής» της κυβέρνησης για το Μακεδονικό

«Πολλοί τις τελευταίες ημέρες έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες για ανταλλάγματα με το μακεδονικό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,  προσθέτοντας πως όσοι τα λένε αυτά, έχουν «αποδεχτεί  πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει μία καλή ρύθμιση για το χρέος».

Χαρακτήρισε μάλιστα συνομοσιολογίες όσα λέγονται περί ανταλλαγμάτων για το «Μακεδονικό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, δήλωσε πως σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία όταν θα έρθει στη Βουλή, τότε η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση στο θέμα του χρέους ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για 4ο μνημόνιο, τόνισε πως σε αυτά που ψηφίστηκαν δεν περιλαμβάνεται κανένα νέο μέτρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τζανακόπουλου

Σχετικά με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως είναι, ήδη, γνωστό το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί η απόφαση και δεν είναι άλλο από αυτό που όρισε το Eurogroup της 15ης  Ιουνίου του 2017, δηλαδή, τη θέσπιση ανώτατου ετήσιου ορίου των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου στο 15% του ΑΕΠ και τον προσδιορισμό μέτρων που καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος». Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι «βρισκόμαστε ενόψει μίας ουσιαστικής λύσης, η οποία θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά στην ήδη καταγεγραμμένη δυναμική της ελληνικής οικονομίας» και παρατήρησε: «Κοινά αποδεκτό κριτήριο για όλους τους εμπλεκόμενους στις συζητήσεις είναι η λύση να είναι πειστική στις αγορές και να εμπεδώσει το αξιόχρεο της Ελλάδας. Δηλαδή, να αποτελέσει την τελευταία πράξη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, η οποία θα μπορεί με σίγουρα και σταθερά βήματα να οργανώσει την επόμενη μέρα της, ως μία κανονική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα».

 «Άθλιες φήμες» τα περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης για το Μακεδονικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε όσους διασπείρουν, τις τελευταίες ημέρες, «άθλιες φήμες» περί δήθεν «συναλλαγής» της ελληνικής κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος και επισήμανε ότι φανερώνουν δύο πράγματα:

«Πρώτον, την άγνοιά τους για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Δεύτερον, ότι έχουν, πλέον αποδεχθεί, ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μία θετική ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, μία ρύθμιση που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν δει όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και σπεύδουν τώρα να απομειώσουν άλλη μία κυβερνητική διαπραγματευτική επιτυχία».

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της Νέας Δημοκρατίας».

Υποστήριξε ακόμη ότι «οι δυνάμεις που εχθρεύονται τη συμφωνία και στις δύο χώρες έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων την πατριδοκαπηλία, την αλλοίωση της Ιστορίας και φυσικά τον άκρατο λαϊκισμό» και πρόσθεσε: «Η ΝΔ και το VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά, σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν για μία ακόμη φορά να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Το χαρτί του διχασμού. Του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες».

Για τις αποδοκιμασίες στα Γιαννιτσά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τα χτεσινά περιστατικά στα Γιαννιτσά, αλλά και στα Χανιά, όπου ομάδες πέντε-έξι μελών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση, έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και της εθνικιστικής στροφής της ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες. Έρχονται σε συνέχεια του φασιστικού παραληρήματος του στελέχους της ΝΔ, Πριονίδη, που καλούσε σε πογκρόμ εναντίον αριστερών και μάλιστα με την πλήρη κάλυψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας».

Ελλάδα και ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μία νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα και η πΓΔΜ εγκαινιάζουν μία νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις, όσο και για το σύνολο της Βαλκανικής.

«Το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας κυρώνει σήμερα τη συμφωνία, κάνοντας το πρώτο από τα προβλεπόμενα βήματα, για τη θέση της σε ισχύ. Η συμφωνία αυτή βρίσκει σύμπασα τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό των δύο χωρών, που βάζουν ένα τέλος σε μία διένεξη που κόστισε πολύ και στις δύο πλευρές των συνόρων. Για την ελληνική κυβέρνηση, η συμφωνία συνιστά μία πράξη ευθύνης και πατριωτισμού, που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού, ο οποίος στη μεγάλη του πλειοψηφία, διαχρονικά, επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024