Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε κλασικά βιβλία που θα κάνουν το καλοκαίρι των παιδιών αξέχαστο

Πέντε κλασικά βιβλία που θα κάνουν το καλοκαίρι των παιδιών αξέχαστο

Η κλασική λογοτεχνία δεν σταματά ποτέ να αφορά τους μικρούς αναγνώστες που θα βρουν θησαυρούς στις βιβλιοθήκες των γονιών τους

Τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει είναι μια καλή ευκαιρία να επιλέξετε μερικά αριστουργήματα από την δική σας παιδική βιβλιοθήκη και να εισάγετε τα παιδιά σας στον μαγικό κόσμο των κλασικών ελλήνων συγγραφέων. Και γιατί όχι να θυμηθείτε μαζί τους ιστορίες που θα ταξίδευαν όταν ήσασταν παιδιά.

Παραμύθια και άλλα, Πηνελόπη Δέλτα

Επτά ιστορίες με την χαρακτηριστική γραφή της Πηνελόπης Δέλτα παρουσιάζονται στο βιβλίο «Παραμύθια και άλλα». Η πατρίδα σε πρώτο πλάνο όπως στα περισσότερα έργα της και μαζί η θυσία για την ελευθερία. Οι αξίες μιας ζωής που η γραφή της Δέλτα τις κάνεις κατανοητές ακόμα και σε μικρά παιδιά. Σύντομες ιστορίες αλλά συγκινητικές, που μαθαίνουν στους μικρούς αναγνώστες δεδομένα μιας άλλης εποχής και θυμίζουν στους μεγαλύτερους αναμνήσεις του παρελθόντος

Το καπλάνι της βιτρίνας, Άλκη Ζέη

Η Μυρτώ και η Μέλια λατρεύουν να ακούν ιστορίες για το Καπλάνι. Και μαζί τους ανυπομονούσαμε και εμείς να μάθουμε όλα αυτά που τους εξιστορούσε ο ξάδερφός τους αλλά και ο αγαπημένος τους παππούς. Το «Καπλάνι της βιτρίνας» ήταν ένα από τα βιβλία που στην παιδική μας ηλικία δεν χορταίναμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά. Το πρώτο δημοσιευμένο βιβλίο της συγγραφέως είναι και αυτό που την καθιέρωσε, ενώ παραμένει ευπώλητο μέχρι και σήμερα.

Τα ψηλά βουνά, Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Ονειρεμένες βόλτες που όλα τα παιδιά θα θέλαμε να κάνουμε. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου καταφέρνει να μας πάει εκδρομή στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και να μην μας νοιάζει καθόλου η έλλειψη θάλασσας. Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1919 ως αναγνωστικό της τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου έμελλε να γίνει η καλύτερη συντροφιά για τα καλοκαίρια μας. Και οι φίλοι που περνούν μαζί όλες τις δυσκολίες να μοιάζουν λίγο με τους δικούς μας. Έστω στην φαντασία μας.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ

Το διαβάσαμε μια φορά στα παιδικά μας χρόνια και το αγαπήσαμε για πάντα. Το κλασικό αριστούργημα που συγκινεί δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο έχει εικονογραφηθεί από τον ίδιο τον συγγραφέα και κυκλοφορεί σε δεκάδες μεταφράσεις. Ο αφηγητής και ο ιδιαίτερος καινούργιος φίλος του περιπλανιούνται στην έρημο και μαζί στην ανθρώπινη φύση και τις αδυναμίες της.

Ο θησαυρός της Βαγίας, Ζωρζ Σαρρή

Στην Αίγινα μας ταξιδεύει η Ζωρζ Σαρή και μας ξεναγεί σε πραγματικά μέρη του νησιού. Το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως ξεκίνησε σαν παιχνίδι με τα παιδιά της και συνεχίστηκε σαν παιχνίδι με όλα τα παιδιά της χώρας. Μια περιπέτεια που μας κάνει κυνηγούς ενός περίεργου θησαυρού μιας και η ηρωίδα, βοηθός ψυχιάτρου, έρχεται από το Παρίσι για να ανακαλύψει κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Μια διαδρομή που ίσως οδηγεί σε χρυσές λίρες ίσως απλώς σε μια περιπλάνηση στο υπέροχο ελληνικό νησί.

Η Βιβλιοθήκη της Πηνελόπης Δέλτα, η επιτυχημένη σειρά με τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της κορυφαίας ελληνίδας συγγραφέως συνεχίζεται, μαζί με ΤΑ ΝΕΑ.

«Τρελαντώνης», «Μάγκας», «Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου», «Για την πατρίδα», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Παραμύθια και άλλα», «Στα μυστικά του βάλτου».

Νοσταλγία, αγάπη για την πατρίδα, θρύλοι και Ιστορία. Αξεπέραστα βιβλία που έχουν κερδίσει τον χρόνο σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Το Σάββατο 23 Ιουνίου κυκλοφορεί το έργο «Παραμύθια και άλλα», που πρωτοεκδόθηκε το 1915. Εκτοτε ταξιδεύει τους αναγνώστες από την εποχή με τις βασιλοπούλες και τα πριγκιπόπουλα στην πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου απ’ τους Τούρκους, και από τη φρίκη του πολέμου στις προδομένες προσδοκίες μιας Πρωτοχρονιάς. Επτά υπέροχες ιστορίες της Πηνελόπης Δέλτα, η οποία φροντίζει με την αφήγησή της να τέρπει αλλά και να προσφέρει τροφή για σκέψη. Μία ανθολογία στην οποία, με τη μαγευτική γλώσσα και τον τρόπο του παραμυθιού, η συγγραφέας θίγει ζητήματα όπως η αλληλεγγύη, η αφοσίωση, η κοινή μοίρα του θανάτου, η αγάπη για την πατρίδα, η συμπόνια, η διάκριση ανάμεσα στην εξωτερική ομορφιά και στον πλούσιο εσωτερικό κόσμο, το πόσο υποκειμενική είναι η έννοια της ευτυχίας…

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τόμος του κορυφαίου ιστορικού μυθιστορήματος «Στα μυστικά του βάλτου» και το Σάββατο 7 Ιουλίου ο δεύτερος τόμος.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024