Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ολοκλήρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα το καλοκαίρι υπολογίζουν Γερμανία και ΕΕ

Σε ολοκλήρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα το καλοκαίρι υπολογίζουν Γερμανία και ΕΕ

Ο Σολτς και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σκοπεύουν την Πέμπτη να αποφασίσουν για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα που «τρέχει» από το 2015

Η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζουν σε ολοκλήρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι καιρός η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για δημοσιονομικά θέματα Πιερ Μοσκοβισί, από τις Βρυξέλλες. Αλλά και ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς ελπίζει – όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, να έχει το «πρόγραμμα προσαρμογής» αίσιο τέλος.

Ο Σολτς και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σκοπεύουν την Πέμπτη να αποφασίσουν για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα που «τρέχει» από το 2015.

Το πρόγραμμα εκπνέει στα μέσα Αυγούστου. Έπειτα η χώρα θα χρηματοδοτείται και πάλι από τις κεφαλαιαγορές. Εσχάτως γίνεται συζήτηση για το ύψος της τελευταίας δόσης και για πιθανές περαιτέρω ελαφρύνσεις του χρέους.

Ο Moσκοβισι δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της κι ότι εφάρμοσε εντός τριών ετών 450 μεταρρυθμιστικά βήματα.

Τώρα, όπως είπε, εξαρτάται από τους εταίρους της ευρωζώνης να συμφωνήσουν στον κατάλληλο συμβιβασμό. Εκτός από μία «ουσιαστικά τελευταία εκταμίευση» χρειάζεται και μία «αξιόπιστη δέσμη προκαταρκτικών μέτρων, ώστε να ελαφρυνθεί αισθητά το βάρος του χρέους της Ελλάδας», δήλωσε ο Moσκοβισί.

Όπως επίσης είπε, κανείς δεν πρέπει να χάσει χρήματα, ενώ αναφέρθηκε στη δυνατότητα να επιμηκυνθούν οι προθεσμίες αποπληρωμής των υπαρχόντων δανείων ή να αναληφθούν ακριβά παλαιά χρέη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Moσκοβισί, η Ελλάδα έχει λάβει από τότε που ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση, οικονομική βοήθεια ύψους 273,7 δισ. ευρώ.

Εξ αυτών οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη διέθεσαν 241,3 δισ ευρώ.

«Σ’ όλους εκείνους που θεωρούν ότι επρόκειτο για προγράμματα λιτότητας χωρίς αντάλλαγμα, αυτοί οι αριθμοί θα τους επαναφέρουν στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024