Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς των Νηρέα και Σελόντα

Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς των Νηρέα και Σελόντα

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί την πρώτη σημαντική ολοκλήρωση μεγάλης εταιρικής αναδιάρθρωσης μετά και την συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών η οποία ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι και είχε την ονομασία «Project Nemo»

Μπήκαν τελικά  οι υπογραφές για την συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας του ΝΗΡΕΑΣ και της ΣΕΛΟΝΤΑ από τον όμιλο Andromeda.

Η συγκεκριμένη εξαγορά, η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Mubadala Investment Company στο επενδυτικό σχήμα μαζί με την AMERRA Capital Management LLC που είναι κύριος μέτοχος του Ομίλου Andromeda, αποτελεί την πρώτη σημαντική ολοκλήρωση μεγάλης εταιρικής αναδιάρθρωσης μετά και την συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών η οποία ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι και είχε την ονομασία «Project Nemo».

«Με έμφαση σε επενδύσεις στην ιχθυοκαλλιέργεια και την Αγροτική Οικονομία, είμαστε ενθουσιασμένοι από τις συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ αυτών των εταιρειών. Πιστεύουμε ότι η εξαγορά αυτή θα προσδώσει σημαντική αξία αξιοποιώντας τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα» δήλωσε για την υπογραφή της συμφωνίας ο Θορ Ταλσεθ, Διευθύνων Σύμβουλος της AMERRA Capital Management LLC και Πρόεδρος του Ομίλου Andromeda.

Ο Ελχαμ Αλ Κουασιμ, Διευθυντής Αγροτικού Τομέαστη Mubadala Investment Company, ανέφερε ότι με την εξαγορά αυτή ενδυναμώνεται η παρουσία της Mubadala στον αγροτικό τομέα, που είναι στρατηγικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και με σημαντικές προοπτικές για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας. «Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας εξαιρετικά υποσχόμενος κλάδος και η χρήση νέων τεχνολογιών θα βελτιώσει την παραγωγικότητα και θα επιταχύνει την ανάπτυξη» σημείωσε.

Η συμφωνία εξαγοράς είναι υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και, όπως τόνισε ο Δημήτρης Βαλαχής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Andromeda, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα πολυεθνική εταιρεία που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας. «Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα μοιραστούμε γνώση, εμπειρία και ανθρώπινους πόρους για να δημιουργήσουμε μια κορυφαία εταιρεία, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την κερδοφορία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας».

Να σημειωθεί ότι οι δυο ελληνικές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας δραστηριοποιούνται κυρίως στην καλλιέργεια τσιπούρας και λαβρακίου.

Ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Με 6 στρατηγικής τοποθεσίας παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία είναι ένας κορυφαίος παίκτης σε περισσότερες από 25 βασικές αγορές. Απασχολεί σήμερα συνολικά 640 άτομα (270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα). Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών ενώ τα βασικά είδη που παράγει είναι η τσιπούρα, το λαβράκι και το φαγκρί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024