Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη του δεξιού Ντούκε στην Κολομβία

Νίκη του δεξιού Ντούκε στην Κολομβία

Σφοδρός επικριτής της συνθήκης ειρήνης που έβαλε τέλος στον πενηντάχρονο εμφύλιο πόλεμο, θα είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας

Ο υποψήφιος της Δεξιάς Ιβάν Ντούκε, νικητής των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στην Κολομβία, υπόσχεται μια νέα επιθετική πολιτική στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Ο 41 ετών αμερικανοτραφής πολιτικός επικράτησε στον δεύτερο γύρο με 54% έναντι 42% του αριστερού πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Γκουστάβο Πέτρο.

Η νίκη του, εκτιμούν αναλυτές, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή σε πιο σκληρές πολιτικές καταπολέμησης των ναρκοσυμμοριών, στη χώρα που κατέχει χρόνια τώρα την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή κοκαΐνης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ξοδέψει πάνω από 10 δισ. δολάρια τις τελευταίες δύο δεκαετίες για τον πόλεμο των ναρκωτικών, επιχαίρουν και βλέπουν στο πρόσωπο του υπερμάχου των παραδοσιακών αξιών της οικογένειας έναν αξιόπιστο σύμμαχο.

Η νίκη του ωστόσο ενδέχεται να σημάνει την ήττα της ειρήνης στη χώρα, καθώς η προεδρία του πιθανότατα θα κρίνει το μέλλον της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση Σάντος και στους αντάρτες των FARC το 2016, η οποία έδωσε τέλος σε έναν εμφύλιο 50 ετών, τον πλέον αιματηρό στην ταραγμένη ιστορία της περιοχής, μια και προέβλεπε τον αφοπλισμό της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024