Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουγε: Η φραστική αντιπαράθεση Μηταφίδη με πολίτη για το Μακεδονικό

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουγε: Η φραστική αντιπαράθεση Μηταφίδη με πολίτη για το Μακεδονικό

Δεν είχε πάρει τα μηνύματα των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, αλλά τα «καμπανάκια» είχαν ηχήσει

Δεν ζύγισε σωστά το λαϊκό αίσθημα για το Μακεδονικό η κυβέρνηση. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πολύ περισσότερο οι ΑΝΕΛ, φαίνεται να περίμεναν αυτού του είδους τη λαϊκή αντίδραση και γιαυτό εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι ή επιχειρούν να τσουβαλιάσουν όλους όσοι διαμαρτύρονται για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, χαρακτηρίζοντάς τους «φασίστες και χιτλερικούς», όπως έκανε για παράδειγμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε στα Γιαννιτσά, τη στιγμή που αποχωρούσε από το κτίριο που στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο.

Ωστόσο τα μηνύματα υπήρχαν από νωρίς. Και οι βουλευτές της κυβέρνησης θα μπορούσαν να είχαν πάρει τα μηνύματα αυτά όταν κυκλοφορούσαν στους δρόμους των εκλογικών τους περιφερειών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Για παράδειγμα όταν πολίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπιασε τον βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη για να του ζητήσει να μην στηρίξει την συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ που ήταν στα «σκαριά». Η συνομιλία αυτή έγινε πριν από περίπου ένα μήνα:

Στη διαμαρτυρία του πολίτη για τη συμφωνία για το ονοματολογικό, που διαφαινόταν ότι σε κάθε περίπτωση θα περιελάμβανε τον όρο «Μακεδονία», ο Τρ.Μηταφίδης απάντησε: «Θα ψηφίσω αυτό που θα αποφασίσει η κυβέρνηση…»

«Ποια κυβέρνηση; Εσύ εδώ Μακεδόνας δεν είσαι;» τον ρώτησε ο συνομιλητής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι επειδή είμαι Μακεδόνας, τι έγινε;» απάντησε στο ίδιο ύφος ο Τρ.Μηταφίδης.

«Να μην υπάρχει η λέξη «Μακεδονία»» επέμεινε ο πολίτης, για να λάβει την αποστομωτική, κατά την εκτίμηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση:

«Ε, στις επόμενες εκλογές να μην με ψηφίσεις»…

Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πιθανότατα δεν θα ξαναψηφίσει τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, αλλά ότι η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών είναι κάθετα αντίθετη στην συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία», όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Το σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι ότι βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινή γνώμη, καθώς επτά στους 10 πολίτες λένε «όχι» στην συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι εξοργισμένοι επιπλέον διότι με τη συμφωνία αυτή δόθηκε η «Μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα στους γείτονες.

https://www.facebook.com/229795954169529/videos/399081543907635/

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024