Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντώναρος: Να ξεκαθαρίσει ο Μητσοτάκης τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Αντώναρος: Να ξεκαθαρίσει ο Μητσοτάκης τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Επίθεση εξαπολύει ο Ευάγγελος Αντώναρος στον πρόεδρο της ΝΔ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε είναι πρωθυπουργός είτε όχι»

Επικαλούμενος «πολύ αξιόπιστες πηγές» πηγές στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος δηλώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια» ότι  «θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας με τη γείτονα χώρα».

Θα πράξει δηλαδή, σύμφωνα πάντα, με τον κ. Αντώναρο, όσα ήδη «έχει πει κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος, σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις».

Η ανάρτηση του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Οι μισές κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αποδεικνύουν σε ποια δύσκολη θέση έχει φέρει η σημερινή αναποφάσιστη και παραπαίουσα ηγεσία τη Νέα Δημοκρατία.

Αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα:

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που έχω στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ό,τι έχει πει -κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος- σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. Ότι θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας με τη γείτονα χώρα.

Χθες μόλις κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο μου είπε στο τηλέφωνο: «Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden.»

Στα ελληνικά: «Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν τη μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση.»

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει.

Γι αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε είναι πρωθυπουργός είτε όχι.

Ο κόσμος εντός κι εκτός χώρας τον έχει καταλάβει.

ΥΓ. Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024