Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανήσυχη η Κουντουρά μετά τις αποδοκιμασίες για τους ΑΝΕΛ στα Χανιά

Ανήσυχη η Κουντουρά μετά τις αποδοκιμασίες για τους ΑΝΕΛ στα Χανιά

Σε δυσχερέστατη θέση έχει περιέλθει το κόμμα του Πάνου Καμμένου και οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Μακεδονικό

Παρολίγον να ακυρώσει τις συναντήσεις που θα είχε σήμερα με το δήμαρχο Χερσονήσου και κατόπιν με το δήμαρχο Ηρακλείου η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, για λόγους ασφαλείας.

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ χθες το απόγευμα, η Ελενα Κουντουρά ανησύχησε μήπως δημιουργηθούν επεισόδια, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος των οποίων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος πλέον για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, λόγω της αλλοπρόσαλλης στάσης που έχει τηρήσει στο θέμα του Μακεδονικού.

Η είδηση της ακύρωσης των ραντεβού δημοσιεύθηκε και άρχισε να κάνει ντόρο. Αυτό εκτιμήθηκε ότι είναι χειρότερο για το προφίλ της υπουργού Τουρισμού, που τελικά αποφάσισε να μην ενδώσει στις ανησυχίες για τυχόν εντάσεις κατά τις συναντήσεις της και να τις πραγματοποιήσει.

Έτσι, η Έλενα Κουντουρά τελικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, ενώ έχει προγραμματισμένο ραντεβού και με τον δήμαρχο Ηρακελείου.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ράδιο Κρήτη, η κ. Κουντουρά χαρακτήρισε «ακραίους» όσους διαμαρτυρήθηκαν χθες το απόγευμα έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά, τα οποία επισκέφθηκε.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, η Έλενα Κουντουρά βρέθηκε αντιμέτωπη με τη διαμαρτυρία πολιτών για τη στάση του κόμματος σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ και φώναζαν συνθήματα, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

"Θερμη" υποδοχη επεφύλαξαν στην Υπουργο Τουρισμου, Ελενα Κουντουρα, φωναζοντας συνθηματα για τη Μακεδονια και εναντιον των πολιτικων. Ισχυρη η παρουσια της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε από Parakritika.gr στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Η κ. Κουντουρά μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την τελετή των εγκαινίων των γραφείων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Χανιά και απαντώντας σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του.

«Εμείς σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας που έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Χρησιμοποίησαν το τελευταίο θεσμικό χαρτί, θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα από τον Αύγουστο και μετά αλλάζει σελίδα» υποστήριξε.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα μνημόνια, εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Οικολόγοι Πράσινοι μέσα από μια έντιμη συνεργασία οδηγούν τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

«Αυτή λοιπόν η έντιμη συνεργασία συνεχίζεται, είμαστε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και κάνουμε αυτή την προσπάθεια. Όταν λοιπόν τον Αύγουστο η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα όπως καταλαβαίνετε για την αξιωματική αντιπολίτευση διακυβεύεται το πολιτικό της μέλλον» υποστήριξε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια στάση τελικά θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία φθάσει για κύρωση στη Βουλή επανέλαβε το επιχείρημα των ΑΝΕΛ, που όμως δεν φαίνεται να πείθει και πολύ πια: «Ο Πάνος Καμμένος είναι ξεκάθαρος.

»Αν και εφόσον έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή δεν θα την στηρίξουμε… Για να δούμε λοιπόν τότε ποιοι θα την στηρίξουν».

Παράλληλα επιχείρησε να δικαιολογήσει την αλλοπρόσαλλη στάση των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Αν θα διαβάσετε τη συμφωνία θα δείτε ότι στο άρθρο 20 λέει ξεκάθαρα και για τα δύο μέρη… Ότι πρώτον η πλευρά των Σκοπίων πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Οι κινήσεις έχουν καταγραφεί… Να γίνει δημοψήφισμα, να γίνουν οι προκαταρκτικές συνταγματικές τους αλλαγές, να αλλάξει το Σύνταγμα τους, να κυρωθεί στη Βουλή τους και μέχρι τότε, εάν και εφόσον έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία συμφωνία λέει το άρθρο 20, που να ισχύει στο ελάχιστο».

Και η κ. Κουντουρά κατέληξε, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να μην διαστρεβλώνουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, να λέμε στον ελληνικό λαό ακριβώς αυτό που συμβαίνει»…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024