Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάιατ: Ισχυρή υποστήριξη Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Πάιατ: Ισχυρή υποστήριξη Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Ο αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος, θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ και τόνισε τη σημασία της εξαιρετικά υποσχόμενης αυτής στιγμής για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

«Η παρουσία μου εδώ αντανακλά την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη δέσμευση να εργαστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να δούμε πως αυτή θα είναι η χρονιά στην οποία η Ελλάδα θα αναδυθεί ως φυσιολογική οικονομία της Ευρωζώνης» ήταν το μήνυμα του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε δείπνο που οργάνωσαν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε, σημείωσε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, καθώς και τη σημαντική διεύρυνση της σχέσης Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πολύ σημαντικής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, κατά την οποία η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου.

Αυτός, όπως είπε, «στοχεύει στην αναβάθμιση της διμερούς μας σχέσης, σε όλο το ευρύ φάσμα που συμπεριλαμβάνει τις οικονομικές επενδύσεις και επιχειρηματικές σχέσεις, την ενεργειακή μας σχέση, την στρατιωτική σχέση, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την συνεργασία μας για να οικοδομήσουμε μια περισσότερο ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη».

Ο αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι αυτά δεν είναι απλώς μία ρητορική από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά «η αντανάκλαση της απόφασης που έχει λάβει για τη σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και την σημασία της επιτυχίας της Ελλάδας για την ευρύτερη ατζέντα μας στην Ευρώπη. Θα μας ακούσετε να μιλάμε αρκετά γι’ αυτά, από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος, θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ και τόνισε τη σημασία της εξαιρετικά υποσχόμενης αυτής στιγμής για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Η αποστολή μου εδώ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα είναι να διασφαλίσω ότι η επιχειρηματική και εμπορικές σχέση και οι επενδύσεις θα συμβαδίζουν με όσα προσπαθούμε να επιτύχουμε σε πολιτικό επίπεδο» κατέληξε ο αμερικανός πρέσβης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024