Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιγότερο ασφαλείς από τους πολίτες της ΕΕ νιώθουν οι Έλληνες

Λιγότερο ασφαλείς από τους πολίτες της ΕΕ νιώθουν οι Έλληνες

Ο δείκτης αίσθησης της Ελλάδας όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια των πολιτών είναι στα 74, με μέγιστη δυνατή ένδειξη τα 100

Στην 78η θέση από τις 142 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών στις οποίες οι πολίτες αισθάνονται τη μεγαλύτερη προσωπική ασφάλεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της φετινής Παγκόσμιας Έκθεσης Νόμου και Τάξης που δημοσίευσε η εταιρία σφυγμομετρήσεων Gallup για το 2017.

Ο δείκτης αίσθησης της Ελλάδας όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια των πολιτών είναι στα 74, με μέγιστη δυνατή ένδειξη τα 100.

Πρόκειται για το χαμηλότερο δείκτη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση αυτή είναι βασισμένη πάνω σε απαντήσεις που έδωσαν περισσότεροι από 148.000 άνθρωποι ανά τον κόσμο πάνω σε τέσσερις ερωτήσεις που αφορούν την αίσθηση ασφάλειας που έχουν στην καθημερινότητα τους.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν το αν έχουν εμπιστοσύνη στην τοπική αστυνομία, το κατά πόσο αισθάνονται ασφαλείς να περπατούν μόνοι τη νύχτα στην περιοχή όπου ζουν, το κατά πόσο οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν πέσει τους τελευταίους 12 μήνες θύματα κλοπής και τέλος το κατά πόσο έχουν υποστεί μέσα στο ίδιο διάστημα σωματική επίθεση.

Στα αποτελέσματα της έκθεσης η εταιρεία Gullop αναφέρει ότι υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην αίσθηση ασφάλειας των πολιτών και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας.

Έτσι συμπεραίνεται πως τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας συχνά, επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική επίδοση, καθώς και το αντίθετο, αφού όπου δεν υπάρχει υψηλή ανάπτυξη, αυξάνεται η εγκληματικότητα.

Όσον αφορά την κορυφή η Σιγκαπούρη είναι η πιο ασφαλής χώρα με δείκτη 97.

Ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα οι Νορβηγία, Ισλανδία και Φινλανδία (93), Ουζμπεκιστάν και Χονγκ Κονγκ (91), Ελβετία και Καναδάς (90), Ινδονησία (89) Δανία, Σλοβενία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Κίνα, Ολλανδία και Αίγυπτος (88).

Από την άλλη πλευρά στον πάτο βρίσκεται η Βενεζουέλα με δείκτη 44.

Στις υπόλοιπες τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Αφγανιστάν (45), Νότιο Σουδάν (54), Γκαμπόν (55), Λιβερία (56), Νότια Αφρική και Μεξικό (58).

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024