Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν

Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν

Ενσωματώνοντας στο έργο του αναμνήσεις από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε, ο Ρίτσαρντ Μπόιλ έχει κατακτήσει μια θέση στους πολλά υποσχόμενους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς της noir λογοτεχνίας

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους φίλους της αμερικανικής νουάρ λογοτεχνίας, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα θα εκτιμήσουν την κυκλοφορία για πρώτη φορά στα ελληνικά του πρώτου μυθιστορήματος ενός άγνωστου στην Ελλάδα συγγραφέα, του Γουίλιαμ Μπόιλ (μια ακόμα αξιόλογη επιλογή-πρόταση των εκδόσεων ΠΟΛΙΣ). Το «Gravesend», του οποίου ο τίτλος αναφέρεται σε μια γειτονιά του νοτιοκεντρικού τμήματος της Νέας Υόρκης, στην περιοχή του Μπρούκλιν, είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Μπόιλ, ο οποίος διόλου τυχαία κατάγεται από το Μπρούκλιν παρότι σήμερα ζει και εργάζεται στην Οξφόρδη του Μισισιπή.

Το μυθιστόρημα αρχίζει σαν μια κλασική «περιπέτεια εκδίκησης» με ήρωες ιταλικής καταγωγής κατοίκους της περιοχής. Σύντομα όμως αποκτά την εικόνα ενός βαθιά κοινωνικού και ψυχαναλυτικού έργου, βγαλμένου από τα σπλάχνα της καθημερινότητας σε μια εξαθλιωμένη περιοχή της νεοϋορκέζικης μεγαλούπολης, στην οποία ωστόσο κάποιες αξίες εξακολουθούν να παραμένουν όρθιες.

Μια αίσθηση ανθρωπιάς δίνει ανάσες σε μια «μαύρη» ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν χαρακτήρες που πήραν τη ζωή τους λάθος, ή που δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να την πάρουν σωστά: ένας πρώην κατάδικος που σκότωσε χωρίς λόγο έναν ομοφυλόφιλο, ο αδελφός του πεθαμένου που θέλει να εκδικηθεί, μια όμορφη κοπέλα που έφυγε για καριέρα ηθοποιού στο Χόλιγουντ αλλά επέστρεψε απογοητευμένη. Ανθρώπινα κουρέλια που θα εύχονταν να είχαν γεννηθεί αλλού, μα αφού αυτό δεν έγινε θα πρέπει να συμβιβαστούν με το εδώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024