Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

Πλησιάζει το κρίσιμο ραντεβού της Πέμπτης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο όπου αναμένεται να κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα λόγω και της πολιτικής κατάστασης στη Γερμανία, υποδεικνύουν «μισή» λύση για το χρέος, αν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να ελπίζει πώς μέχρι την τελευταία στιγμή θα αλλάξουν οι ισορροπίες και οι τελικές αποφάσεις θα είναι καλύτερες.

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προηγηθεί συνεδρίαση του Euroworking Group με αντικείμενο την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι από την λίστα των 88 προαπαιτούμενων «απομένουν δύο – τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως». Πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα», όπως οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου του ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής.

Η εποπτεία

Την ίδια ημέρα αναμένεται να «σφραγιστεί» και το ακριβές πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας με τριμηνιαίες αξιολογήσεις στη βάση ενός πλαισίου δεσμεύσεων δέκα σημείων για ένα διάστημα τουλάχιστον 2-3 ετών.

Διαβάστε επίσης:

SZ: Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024