Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε φιλικό σπίτι στην Πεντέλη

Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη και ακολούθησε πειθήνια τους αστυνομικούς , όταν του το ζήτησαν. Μάλιστα, το αυτοκίνητο του βουλευτή που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του, βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το φιλικό σπίτι όπου τον εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να χρησιμοποίησε χωματόδρομους και παράδρομους της εθνικής οδού από την ορεινή Ναυπακτία για να κατευθυνθεί προς Αθήνα προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει καρτέρι.

Ο βουλευτής  μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης ενώ ώρες αργότερα ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό από αστυνομικούς.

Προτροπή για πραξικόπημα

Υπενθυμίζεται ότι Μπαρμπαρούσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο βουλευτής προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο  Μπαρμπαρούσης με αυτόν τον τρόπο προέτρεψε σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024