Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά σε Στάνισεφ: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το Σκοπιανό

Γεννηματά σε Στάνισεφ: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το Σκοπιανό

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου τόνισε πως η συμφωνία «οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη»

Αντίθετη άποψη από τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος εξέφρασε για μια ακόμα φορά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Σεργκέι Στάνισεφ.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε στον πρόεδρο του ΕΣΚ, πως στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, αλλά υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση» υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «αντίθετα, οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

«Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

«Βεβαίως την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας -παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός» επανέλαβε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Στάνισεφ ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024