Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο κάστρο του Χάνιμπαλ

Φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο κάστρο του Χάνιμπαλ

Βρίσκεται στο Βέλγιο και έχει σχεδόν καταστραφεί

Το «Château Miranda» (Κάστρο Μιράντα), γνωστό και ως Château de Noisy (θορυβώδες κάστρο), ήταν ένα νεο-γοτθικό κάστρο του 19ου αιώνα στο Celles της επαρχίας Namur του Βελγίου στην περιοχή των Αρδεννών. Από τον Οκτώβριο του 2017, το κάστρο έχει καταστραφεί εντελώς.

Το Château χτίστηκε το 1866 από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Edward Milner υπό την επίβλεψη της οικογένειας Liedekerke-De Beaufort, που είχε εγκαταλείψει το προηγούμενο σπίτι τους, Castle Vêves, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ωστόσο, ο Milner πέθανε πριν τελειώσει το Château. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1907 .

Οι απόγονοί τους παρέμειναν στο κάστρο μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα τμήμα της Μάχης του Άμμου έλαβε χώρα στην ιδιοκτησία και κατά το διάστημα εκείνο το Château καταλήφθηκε από γερμανικές δυνάμεις.

Το 1950, το Château Miranda μετονομάστηκε σε «Château de Noisy» όταν αναλήφθηκε από την Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων του Βελγίου (NMBS / SNCB) ως ορφανοτροφείο και επίσης ένα καταυλισμό για άρρωστα παιδιά. Διήρκεσε ως παιδικό καταυλισμό μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Το κάστρο ήταν άδειο και εγκαταλείφθηκε από το 1991, επειδή το κόστος για τη διατήρησή του ήταν υπερβολικά μεγάλο και η αναζήτηση επενδυτών στην ιδιοκτησία απέτυχε. Παρόλο που ο δήμος της Celles είχε προσφερθεί να το αναλάβει, η οικογένεια αρνήθηκε και το τεράστιο κτίριο έμεινε σε μια εγκαταλειμμένη κατάσταση, υποκύπτοντας σε φθορά και βανδαλισμό. Μέρη της δομής υπέστησαν μεγάλη ζημιά σε πυρκαγιά και πολλές περιοχές της οροφής άρχισαν να καταρρέουν. Παρ ‘όλα αυτά, γίνεται ένας αγαπημένος χώρος των αστικών εξερευνητών. Από τον Οκτώβριο του 2017, το κάστρο έχει καταστραφεί εντελώς.

Το Château Miranda  χρησιμοποιείται ως κινηματογραφική θέση από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Hannibal». Το κτίριο εμφανίζεται ως Lecter Castle στη Λιθουανία.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024