Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρμπαρούσης: Δεν κατάλαβα ότι αυτό ήταν καταδίωξη

Μπαρμπαρούσης: Δεν κατάλαβα ότι αυτό ήταν καταδίωξη

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας μίλησε σε αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε: «Θα παραδινόμουν στο Αγρίνιο, αλλά σκέφτηκα την ταλαιπωρία»

Δικαιολογίες πέραν κάθε φαντασίας φέρεται να χρησιμοποίησε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης για το γεγονός ότι επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης, μετά την έκκληση από το βήμα της Βουλής στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

«Δεν κατάλαβα ότι αυτό ήταν καταδίωξη»

Μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με το cnn.gr, ο βουλευτής που διεγράφη από τη Χρυσή Αυγή ανέφερε σε αστυνομικούς πως δεν κατάλαβε ότι αυτό που συνέβαινε στην εθνική οδό το βράδυ της Παρασκευής ήταν αστυνομική καταδίωξη -ή κάτι τέτοιο…

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε: «Δεν σταμάτησα γιατί, εντάξει, δεν ήμουν και κανένας μεγάλος κακοποιός. Δεν κυνηγούσαν τον μεγάλο ληστή και δολοφόνο. Ούτε κατάλαβα ότι αυτό που έκαναν ήταν καταδίωξη. Το πρώτο βράδυ πήγα στο χωριό μου και κοιμήθηκα σε έναν γνωστό μου. Μετά αποφάσισα να παραδοθώ. Χτες βράδυ, ξεκίνησα να επιστρέψω στην Αθήνα, όχι, όμως, από το εθνικό δίκτυο Πάτρας-Αθήνας αλλά ακολούθησα τη διαδρομή μέσω Λιβαδειάς και βγήκα στην άλλη εθνική Αθηνών-Λαμίας»

«Πήγα στο χωριό μου την Παρασκευή, αν και είχα μια διαίσθηση ότι κάτι κακό θα γίνει» φέρεται να σημείωσε και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να παραδοθεί στο Αγρίνιο, ωστόσο: «Σκέφτηκα ότι θα ταλαιπωρηθώ με τις μεταγωγές και αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα μόνος μου και αν στη διαδρομή με σταματούσαν σε κάποιο μπλόκο, δεν θα αντιδρούσα και θα παραδινόμουν».

Πάντως, όπως φέρεται να «ομολόγησε» σε κάποιο σημείο της συνομιλίας με τους αστυνομικούς: «Δεν ήξερα ότι υπήρχε ένταλμα και πίστευα πως όταν περάσει το αυτόφωρο θα μπορούσα να κυκλοφορώ ελεύθερος»…

«Θυμική έξαρση» η έκκληση για πραξικόπημα

Νωρίτερα σήμερα, ο Κ.Μπαρμπαρουσης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται και τα όσα είπε στη Βουλή ήταν μια «ατυχής επιλογή εκφράσεων σε μια στιγμή έξαρσης του θυμικού».

Με επίσημη δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δηλώνει ότι σέβεται το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό πολίτευμα και πως κάποιες ατυχείς εκφράσεις και υπερβολές που ειπώθηκαν οφείλονται σε «θυμική έξαρση». Ο ίδιος τονίζει ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι τελείως ασύμβατη και θα αμυνθεί από τη θέση του κατηγορουμένου για την προστασία του δικαιώματος του ελεύθερου λόγου.

Η δήλωση Μπαρμπαρούση έχει ως εξής: «Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.
»Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.
»Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.
»Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.
»Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.
»Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων. »

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024