Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές λόγω εμπορίου

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές λόγω εμπορίου

Ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα κρατούσαν σε αβεβαιότητα τους επενδυτές και η μετοχή της γαλλικής εταιρείας κατασκευής καλωδίων Nexans έκανε βουτιά μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,3% στις 10.28 (ώρα Ελλάδας), ακολουθώντας την πτωτική πορεία των μετοχών στην Ασία, μετά την όξυνση των εμπορικών εντάσεων από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, με την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, που προκάλεσε την άμεση απάντηση του Πεκίνου.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κινείτο σταθεροποιητικά, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρούσε 0,5%. Η μετοχή της Nexans κατρακύλησε 18,2%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι μία «απότομη επιδείνωση» των πολύ ευμετάβλητων δραστηριοτήτων της είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μικρότερα κέρδη για το σύνολο του έτους.

Η προειδοποίηση αυτή επηρέασε, επίσης, αρνητικά την ιταλική ανταγωνίστριά της εταιρεία Prysmian, η οποία σημείωνε απώλειες 2,2%. Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Engie υποχωρούσε 2,2% μετά την ανακοίνωσή του ότι οι μη προγραμματισμένες διακοπές στους πυρηνικούς αντιδραστήρες του στο Βέλγιο θα επιβαρύνουν με 250 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του για το 2018.

Κατά τα λοιπά, η δραστηριότητα για συγχωνεύσεις προκάλεσε κινήσεις στις τιμές των μετοχών. Η μετοχή της νορβηγικής Air Shuttle σημείωνε άνοδο 9%, καθώς η Lufthansa δήλωσε ότι είναι σε επαφή με τη νορβηγική αεροπορική εταιρεία για ενδεχόμενη συγχώνευση. Η μετοχή της Lufthansa σημείωνε κέρδη 0,3%.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024