Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υψηλότερων επιδόσεων έκδοση στα σχέδια της Toyota για το Supra

Υψηλότερων επιδόσεων έκδοση στα σχέδια της Toyota για το Supra

Μια «hot», υψηλότερων έκδοση με τα διακριτικά GRMN ετοιμάζει η Toyota για το νέο της sportscar όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μηχανικός του Supra.

To νέο Supra αναμένεται να διατεθεί εντός του 2019, ωστόσο ήδη η Toyota ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα το οποίο θα πάρει την μορφή μιας υψηλότερων επιδόσεων έκδοσης δια χειρός GRMN.

«Θα ήθελα πολύ να δω κάτι τέτοιο και ήδη ετοιμαζόμαστε για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχιμηχανικός του Τoyota GT 86 και του Supra, Tetsuya Tada, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας για τις προθέσεις της ιαπωνικής φίρμας.

Παράλληλα με την επικείμενη άφιξη μιας ισχυρότερης έκδοσης με την υπογραφή της Gazoo Racing, o Ιάπωνας αρχιμηχανικός επιβεβαίωσε ότι η «απλή» έκδοση του Supra θα μοιράζεται τον ίδιο εξακύλινδρο κινητήρα με τη νέα γενιά της BMW Z4, διατηρώντας ωστόσο τα τυπικά οδικά χαρακτηριστικά που θα το ταυτοποιούν ως ένα σκληροπυρηνικό Toyota.

«Κάθε πλευρά καθόρισε τι επιθυμούσε και από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε την εξέλιξη. Τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν διαφορετική ανάρτηση και διαφορετικές ρυθμίσεις λογισμικού», επεσήμανε ο αρχιμηχανικός της Toyota.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία του παζλ για το νέο Supra, σύμφωνα με πληροφορίες ο βαυαρικής καταγωγής κινητήρας χωρητικότητας 3,0 λίτρων αναμένεται αν αποδίδει 335 ίππους και 500 Nm ροπής, στοιχείο που σε συνάρτηση με το χαμηλό βάρος το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 1.500 κιλά θα εξασφαλίζει στο ιαπωνικό sportscar τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στον τεχνολογικό εξοπλισμό με το Supra να διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, head-up display καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα infoatainment με διάφορες εφαρμογές αγωνιστικού «περιεχομένου» όπως για παράδειγμα η δυνατότητα καταγραφής χρόνων και επιδόσεων αλλά και η δυνατότητα σύγκρισής τους με τις πρόσφατες νικηφόρες επιδόσεις του Fernando Alonso στο Le Mans.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024