Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler

Συνελήφθη ο επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler

Ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας, Rupert Stadler τέθηκε υπό κράτηση καθώς υπήρχαν φόβοι από τις δικαστικές αρχές ότι θα μπορούσε δυνητικά να προβεί στην καταστροφή στοιχείων που συνδέονται με το σκάνδαλο dieselgate.

Την σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου, της Audi, Rupert Stadler ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι ο επικεφαλής της θυγατρικής του ομίλου VW θα μπορούσε δυνητικά να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονται με το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων από το γερμανικό όμιλο.

«Η εισαγγελία του Μονάχου εξέδωσε και εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης κατά του Rupert Stadler στις 18 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται για τους diesel κινητήρες και την Audi», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με τα όσα επίσης έχουν γίνει γνωστά ο Rupert Stadler κλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέσει ενώπιον δικαστή ο οποίος και τελικώς  έκρινε ότι πρέπει να τεθεί υπό κράτηση καθώς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να καταστρέψει στοιχεία ή να παρεμποδίσει την έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων.

O όμιλος VW και η Audi από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν τη σύλληψη, αναφέροντας μόνο ότι το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και για τον Rupert Stadler. Εκπρόσωπος της Porsche η οποία επίσης ανήκει στο VW Group ανέφερε ότι η σύλληψη του Stadler θα συζητηθεί στο εποπτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείνει την έρευνά της για το dieselgate, περιλαμβάνοντας την Audi και τον R. Stadler και διερευνώντας το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως διευκρινίζουν οι δικαστικές αρχές του Μονάχου, η σύλληψη του R. Stadler δεν πραγματοποιήθηκε κατά παραγγελία των αμερικανικών δικαστικών αρχών οι οποίες διεξάγουν επίσης έρευνα για το σκάνδαλο το οποίο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τις αρχές των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των αμερικανικών δικαστικών ενεργειών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και στον πρώην επικεφαλής του ομίλου VW, Martin Winterkorn ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο ο πρώην ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου να βρεθεί αντιμέτωπος με τις αμερικανικές αρχές καθώς η Γερμανία δεν εκδίδει πολίτες της σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες των εισαγγελικών αρχών του Μονάχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, διερευνώνται ακόμα 20 φερόμενοι ως ύποπτοι για το σκάνδαλο dieselgate, εργαζόμενοι και στελέχη του ομίλου VW.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024