Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως και κατά 25% ανακυκλωμένο πλαστικό στα νέα Volvo από το 2025

Έως και κατά 25% ανακυκλωμένο πλαστικό στα νέα Volvo από το 2025

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να περιορίσει το περιβαλλοντικό αντίκτυπο κάθε πτυχής των δραστηριοτήτων της, η Volvo ανακοίνωσε την χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε ποσοστό 25% σε όλα τα αυτοκίνητά της από το 2025.

Η σουηδική φίρμα κάνει ένα ακόμα βήμα προς μια βιώσιμη για το περιβάλλον προς όλες τις κατευθύνσεις αυτοκινητοβιομηχανία προαναγγέλλοντας την πρόθεσή της να αυξήσει την ποσότητα ανακυκλωμένου πλαστικού στο 25% στα νέα μοντέλα της από το 2025.

Μάλιστα, προκειμένου να υπογραμμίσει την σημασία αλλά και τη υλοποιησιμότητα της συγκεκριμένης πρόθεσης, η Volvo κατασκεύασε και παρουσίασε προσφάτως στο πλαίσιο του Ocean Summit μια ειδική έκδοση του XC60 στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό των πλαστικών μερών είναι προϊόν ανακύκλωσης.

Αναλυτικότερα, το τούνελ μετάδοσης κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά όπου πρώτη ύλη είναι δίχτυα ψαρέματος και σχοινιά που χρησιμοποιούνται στην ναυτιλία. Τα πατάκια και τα καθίσματα αποτελούνται από ανακυκλωμένο πλαστικό μπουκαλιών PET και ανακυκλωμένα υπολείμματα υφασμάτων από τη βιομηχανία ενδυμάτων ενώ για το ηχομονωτικό υλικό που επενδύει το καπό προέρχεται από παλιά καθίσματα Volvo.

«Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να μειώσει με κάθε τρόπο το περιβαλλοντικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της. Η φροντίδα για το περιβάλλον αποτελεί κύριο μέλημα της Volvo η οποία θα αναζητά πάντα νέους τρόπους προκειμένου να την εντάξει με κάθε τρόπο στις δραστηριότητές της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της σουηδικής φίρμας προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως σημείωσε η Martina Buchhauser, υπεύθυνη του τομέα προμηθευτών στη σουηδική φίρμα, «έχουμε ήδη συνεργασία με ορισμένους καινοτόμους προμηθευτές πρώτων υλών υπό τη σκοπιά της βιωσιμότητας. Παρ΄όλα αυτά χρειαζόμαστε αυξημένη διαθεσιμότητα σε ανακυκλωμένα πλαστικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας και έχουμε ήδη απευθύνει πρόσκληση σε νέους προμηθευτές για αυτό σκοπό».

Τη δέσμευση της Volvo χαιρέτισε και ο επικεφαλής του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, Erik Solheim ο οποίος δήλωσε ότι η εντατική ανακύκλωση και η επανάχρηση του πλαστικού είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ανατρέψουμε την μόλυνση από πλαστικά. Η κίνηση της Volvo να μετουσιώσει τα πλαστικά απόβλητα σε δομικά στοιχεία του design της νέας γενιάς των αυτοκινήτων της αποτελεί ένα ορόσημο και παράδειγμα προς μίμηση το οποίο ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και ταυτόχρονα απτή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω του καινοτόμου design».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024